Ηράκλειο

Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων της κοινωφελούς»

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί αύριο η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου.

Έτσι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα τους «δίκαιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ηράκλειου που διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αξιοποιούνται από τις διοικήσεις ώστε να καλύπτουν ευκαιριακά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται συνεχώς, ώστε αυτή τη στιγμή να αποτελούν την κύρια μορφή εργασίας όσων βρίσκουν δουλειά. Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" και η επιστροφή στην "κανονικότητα" που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Μισθοί πείνας και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα. Η επίθεσή τους έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων.

Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη για να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Γράψαμε στο σωματείο όλους τους συμβασιούχους   για να βρουν αποκούμπι και δύναμη ώστε να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε όλοι μαζί, μόνιμοι και συμβασιούχοι, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, άμεση πληρωμή, διασφάλιση και τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Πετύχαμε  με τον αγώνα μας να παραμείνουν στα νοσοκομεία πάνω από 2 χρόνια και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί. Τώρα από κοινού χρειάζεται ενωμένα να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, βάζοντας μπροστά τις δίκες μας ανάγκες.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια