Οι τοίχοι του σπιτιού καταρρέουν λόγω... αγωγού

Ηράκλειο
Οι τοίχοι του σπιτιού καταρρέουν λόγω... αγωγού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζευγάρι στο Ηράκλειο υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημιά ύψους 25.000 € - Ζητά απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΗ

Τον τρόμο και τον εφιάλτη ζει νύχτα-μέρα μέσα στο σπίτι του ένα ζευγάρι, καθώς βλέπει την ιδιοκτησία του κυριολεκτικά να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Ο λόγος για το σπίτι τους στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού Ηρακλείου. Έχει ήδη καταρρεύσει ο τοίχος της τουαλέτας και όπου να ’ναι φαίνεται να καταρρέει και η αποθήκη.

Όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, για όλα φταίει ο βιολογικός καθαρισμός, η εγκατάσταση του οποίου περνάει κάτω από την αυλή τους, με τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός να είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έχει απευθυνθεί ήδη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου, καταθέτοντας δύο αιτήσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς, με την υπηρεσία να τονίζει πως οι όποιες απαντήσεις θα δοθούν αφού εξετάσουν το θέμα οι μηχανικοί της.

Η ιδιοκτήτρια, στην πιο πρόσφατη αίτηση που έστειλε στην υπηρεσία, παρακαλεί τους αρμόδιους όπως μεριμνήσουν «για την αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην οικία μου λόγω καθίζησης αγωγού του βιολογικού της ΔΕΥΑΗ, καταστρέφοντας έτσι τμήμα της πλινθόκτιστης περίφραξης, τουαλέτα, μπάνιο, βεράντα, καθώς και αποθήκη. Το κόστος ζημιάς που προκλήθηκε από την καθίζηση ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ειδών υγιεινής και σωληνώσεων».

Η κατάσταση μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, με την ίδια να ζητά απεγνωσμένα την αποκατάσταση των ζημιών προτού συμβεί κάποιο μοιραίο γεγονός.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ: Αυτοψία από μηχανικούς

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ, πάντως, Χαρίλαος Παπαματθαιάκης σημειώνει με νόημα πως το θέμα περνά και από το γραφείο του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΗ, ενώ, επισημαίνοντας πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει αυτοψία από μηχανικούς, σχολιάζει πως το σπίτι αυτό, όπως και τα άλλα της γειτονιάς, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιόφυρου, θέτοντας μάλιστα και ζητήματα νομιμότητας.

«Έχει έρθει αίτημα δημότη στην υπηρεσία μας συνοδευόμενο από φωτογραφίες για τις ζημιές που έχει υποστεί η περιουσία του. Κατά τη δική του άποψη, οφείλεται σε υπαιτιότητα αγωγού της Επιχείρησης. Τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί το θέμα από μηχανικούς και θα δοθεί απάντηση», επισημαίνει, ενώ τονίζοντας πως το θέμα είναι σύνθετο, καταλήγει στο ότι «το ακίνητο είναι χτισμένο στην όχθη του Γιόφυρου ποταμού. Θα δούμε το όλο θέμα, όπως και το κατά πόσο το οίκημα αυτό νομίμως υφίσταται σε τόσο κοντινή απόσταση στην όχθη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News