Φόβος και τρόμος οι διαρρήκτες στην Αγία Τριάδα

Ηράκλειο
Φόβος και τρόμος οι διαρρήκτες στην Αγία Τριάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτες "ακροβάτες" εισβάλλουν σε σπίτια πηδώντας από μπαλκόνια και ταράτσες

Τον φόβο και τον τρόμο έχουν σπείρει στην Αγία Τριάδα “ακροβάτες” διαρρήκτες, οι οποίοι εισβάλλουν στα σπίτια των κατοίκων πηδώντας από τα μπαλκόνια, τις αυλές και τις ταράτσες διπλανών εγκαταλελειμμένων κατοικιών, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Μέσα σε είκοσι ημέρες έχουν σημειωθεί οκτώ διαρρήξεις, όπως μας ανέφεραν δημότες, υποστηρίζοντας ότι το κακό έχει παραγίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τους “ακροβάτες”... ποντικούς που χτυπούν οροφοδιαμερίσματα. Για το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας ενημέρωσε πρόσφατα τον εισαγγελέα, την Αστυνομία και τον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ. Συμεών Χούπας, οι διαρρήκτες με τις ακροβατικές ικανότητες γνωρίζουν αρκετά καλά τις γειτονιές και τις συνήθειες των δημοτών, ενώ στις περιπτώσεις που δεν προλάβουν να αρπάξουν τη λεία τους επιστρέφουν για να ολοκληρώσουν το... καταστρεπτικό τους έργο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα δε διστάζουν να πουν πως οι διαρρήκτες πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις τους, διότι εισβάλλουν στα σπίτια τους ακριβώς μόλις φύγουν, για να επιστρέψουν μετά και να βρουν το σπίτι τους άδειο και ανάστατο.

Με τους κατοίκους που έχουν πέσει θύματα των διαρρηκτών αρκετές φορές και με όσους δεν έχουν γίνει ακόμα στόχος τους - παρά το ότι όπως λένε κοιμούνται και ξυπνάνε με αυτόν τον φόβο - να ζουν με την αγωνία και τον τρόμο, οι εκκλήσεις τους έγκεινται στο αίτημα για περισσότερη αστυνόμευση στην Αγία Τριάδα, με τους ίδιους παράλληλα να κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της ιστορικής αυτής συνοικίας, ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News