Ηράκλειο

Παραδόθηκε ο δρόμος Γούρνες Χερσόνησος - Στην Κρήτη έρχεται ο Τσίπρας

ΒΟΑΚ: Ο Χρήστος Σπίρτζης στο Ηράκλειο για την παράδοση του έργου

Στο Ηράκλειο έφτασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λίγο καιρό μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Κρήτη.

Αυτή τη φορά, ο λόγος για τον οποίο μετέβη στην πόλη είναι η παράδοση το0υ έργου Γούρνες – Χερσόνησος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης «σήμερα παραδίδουμε στην κυκλοφορία το έργο, όμως δεν είναι τα εγκαίνια. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μαζί με το δρόμο της Μεσαράς, τη γέφυρα στον Αποσελέμη και μαζί με ολοκληρωμένο το φράγμα το υδραγωγείο και τον αγωγό στον Αποσελέμη. Ο πρωθυπουργός θα είναι εδώ για να κάνει τις ευχάριστες ανακοινώσεις και για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αλλά και τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφορικά με το έργο Γούρνες – Χερσόνησος που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στην κυκλοφορία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως το μόνο που απομένει είναι η κατασκευή δύο κόμβων, εργασίες όμως που δεν θα προκαλέσουν κάποιο εμπόδιο στην κυκλοφορία, όπως επιβεβαίωσε.

Για το δρόμο της Μεσαράς

Σε ότι αφορά το δρόμο της Μεσαράς εξήγησε ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι βέλτιστες, το έργο θα στις 25 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί.

"Για βιβλίο Γκίνες η γέφυρα Χαμεζίου"

Ο υπουργός Μεταφορών από το Ηράκλειο,αναφέρθηκε και στην γέφυρα Χαμεζίου, λέγοντας ότι είναι μια ιστορική γέφυρα για τις κατασκευές της Ευρώπης.

«Θα γράψουμε βιβλίο. Είναι πραγματικά για το βιβλίο Γκίνες. Μια γέφυρα να έχει κατασκευαστεί 15 χρόνια κατά το ήμισυ, να έχει πρόβλημα με δύο ή τρεις εργολαβίες και να ολοκληρώνεται τώρα μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των κρητικών» διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης που απάντησε και σε ερωτήματα σε σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τις αντιδράσεις σχετικά με το αίτημα τους για τον ΒΟΑΚ από τον 'Αγιο Νικόλαο μέχρι την Παχιά 'Αμμο και τη Σητεία: «Προφανώς οι φορείς δεν ήταν ενήμεροι γι' αυτά που έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε. Για εμάς ο ΒΟΑΚ και το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι ένα ενιαίο έργο. Αυτά που είχαμε δεσμευθεί υλοποιούνται. Είμαστε σε διαγωνιστική διαδικασία για τις δύο φάσεις, από τα Καστέλι Χανίων μέχρι την Χερσόνησο, από τη Χερσόνησο μέχρι την Νεάπολη, από την Νεάπολη μέχρι τον 'Αγιο Νικόλαο. Η δέσμευση που είχαμε ήταν ότι θα γίνουν οι μελέτες -και η στρατηγική μελέτη- και θα συνεχιστούν οι μελέτες και στο Νομό Λασιθίου, προκειμένου να έχουμε ώριμα έργα» πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης που δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως « ο Γιάννης Δραγασάκης θα καταφέρει να εντάξουμε στην χρηματοδότηση μέχρι την Παχιά 'Αμμο. Είναι ένας σχεδιασμός που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του».

Ο Χρήστος Σπίρτζης στη συνέχεια ανέφερε ότι η Γέφυρα Χαμεζίου είναι ένα έργο που θα γραφτεί στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια, αλλά τώρα φτάνει προς την ολοκλήρωσή του.  

Ο υπουργός, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία παρακαλεί να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο, «και εμείς θα είμαστε συνεπείς».

Να σημειωθεί ότι σήμερα δίνεται τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών οι οποίοι περνούσαν το δικό τους μαρτύριο «κολλημένοι» για ώρα στο τιμόνι.

Βάσει επίσημης ανακοίνωσης των αρμόδιων φορέων, αυτός ο «Γολγοθάς» τελειώνει λίγο πριν το Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια