Ηράκλειο

«Έρχεται» ανισόπεδος κόμβος και παράκαμψη 2,8 χιλιομέτρων στο Αρκαλοχώρι

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου»

Ένα νέο έργο είναι προ των πυλών στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, καθώς σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο χωροθετείται δυτικά - νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου και θα εξυπηρετήσει την σύνδεση του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο.

Ειδικότερα, το έργο εκτείνεται σε μήκος 2,8 χιλ. και περιλαμβάνονται: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, μιας άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12,5 εκ. ευρώ και το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης: Οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Συριγωνάκης, η προϊσταμένη των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Καίτη Ιερωνυμάκη το στέλεχος της υπηρεσίας Γιάννης Μπιμπάκης.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκαν τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης.  Ένα έργο προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ολοκληρώνεται ο δρόμος από Ηράκλειο προς Βιάννο.  Παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου.  Από την πλευρά τη δική μας συνεχίζουμε για την ένταξη έργων τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα όσο και με εθνικούς πόρους ούτως ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε: «Ένα σημαντικό έργο για την ενδοχώρα του νομού η σημερινή υπογραφή των κόμβων στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου που ολοκληρώνει και συνδέει πλέον το επαρχιακό δίκτυο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Βιάννο.  Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι ύψους 12,5 εκ. ευρώ, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή που ολοκλήρωσαν και ενέταξαν το έργο όπως και τον Περιφερειάρχη μας.  Θεωρώ ότι τέτοια έργα υποδομής βοηθούν στην αναβάθμιση της ενδοχώρας και παράλληλα πρέπει να το τονίσουμε αυτό το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών και έρθει να «κουμπώσει» στο ήδη δημοπρατημένο δρόμο Καστέλι-Αρκαλοχώρι που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο που και αυτό είναι σε εξέλιξη»

Ενώ, ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης σχολίασε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα διευκολύνει και τους πολίτες αλλά και όλους τους επισκέπτες στην περιοχή.  Ένα έργο που ήταν απαραίτητο, ένα έργο που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος- Ιεράπετρα και με την κατασκευή του αεροδρομίου θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή. Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη που «έτρεξε» τις διαδικασίες, έγιναν οι μελέτες και χρηματοδοτήθηκε ένα σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ».

 

 

Σχόλια