Λ. Αυγενάκης: «Θέλουμε τουρισμό στην Κρήτη 12 μήνες τον χρόνο»

Ηράκλειο
Λ. Αυγενάκης: «Θέλουμε τουρισμό στην Κρήτη 12 μήνες τον χρόνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη του νησιού βρέθηκε στο επίκεντρο

«Υπάρχει η πολιτική βούληση από την ΝΔ. Υπάρχει ένα ρεαλιστικό και συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος και του τουριστικού κλάδου της χώρας, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει κάτω από την απαράδεκτη φορολογική και επενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης», δήλωσαν ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ – Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας σε σύσκεψη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ηράκλειο με φορείς του τουριστικού κλάδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η κα Χριστίνα Τετράδη, υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου και Α’ Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου, όπως η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος και η ανάγκη αποκλιμάκωσή της, που θα έρθει μόνο μέσα από αλλαγή πολιτικής, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η βελτίωση των τουριστικών καταλυμάτων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου, η βελτίωση των υποδομών με έμφαση στον ΒΟΑΚ και η άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να γίνει home-port, δηλαδή λιμάνι βάσης για τα κρουαζιερόπλοια, κάτι που θα ενδυναμώσει την κρουαζιέρα στο νησί.

Ακόμη, οι φορείς του τουρισμού επεσήμαναν την ανάγκη εκπόνησης ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό στην Κρήτη και υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα προβολής και διαφήμισης της Κρήτης σε διεθνή τουριστικά fora και εκθέσεις. Σημαντικός κρίνεται επίσης ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΤ, η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και η ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα σε Αυτοδιοίκηση, τουριστικούς φορείς και το κεντρικό κράτος. Βασικό αίτημα η καθιέρωση της Κρήτης ως προορισμός ταυτότητας, ένα ισχυρό παγκόσμιο τουριστικό brand.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό ο Γραμματέας του Κόμματος κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως:

«Η μείωση της υπερφορολόγησης είναι ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση του τουριστικού κλάδου, όμως από μόνο του δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε επενδύσεις, εκσυγχρονισμό τουριστικών υποδομών, αλλά και δημιουργία ενός νέου τουριστικού οράματος για την Κρήτη».

Και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να ενισχύσουμε και να φροντίσουμε όλα εκείνα τα κρητικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσδώσουν στον τουρισμό μας μεγάλη προστιθέμενη αξία. Στόχος δεν είναι μόνο να έχουμε επισκέπτες 3 ή 4 μήνες το χρόνο, να απολαμβάνουν τις παραλίες μας και να φεύγουν. Η Κρήτη έχει πολλά ακόμα να προσφέρει πέραν από παραλίες και ήλιο. Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο!».

Στη συνέχεια ο κ. Κόνσολας επεσήμανε πως:

«Ο τουρισμός αποτελεί πεδίο σύγκλισης, διαμόρφωσης και άσκησης μιας εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα βασισμένο σε ουσιαστικές πολιτικές στήριξης του τουρισμού, στην ιδέα της πολυκεντρικής ανάπτυξης, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία. Με κοινή προσπάθεια και συνεννόηση ανάμεσα σε δημιουργικές δυνάμεις και δημιουργικούς ανθρώπους. Γιατί ο τουρισμός ενώνει. Για να βγει μπροστά η Δημιουργική Ελλάδα, η Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ενώ μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν και στελέχη του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ από το Ηράκλειο.

Η σημερινή σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της χθεσινής εκδήλωσης «Κρήτη: χτίζοντας ένα παγκόσμιο τουριστικό Βrand» της πρωτοβουλίας του κ. Αυγενάκη, «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», που πραγματοποιήθηκε στα Μάλια Ηρακλείου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής φορείς:

  • Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου.

  • Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης.

  • Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

  • Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

  • Παγκρήτιος Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών «CANDIA».

  • ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε.

  • Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

  • Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου.

  • Επιμελητήριο Ηράκλειου – Τμήμα Τουρισμού.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News