Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Ηράκλειο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 6 μήνες θα ισχύσει η κήρυξη που... ήρθε εξαιτίας της κακοκαιρίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδιος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές στις 5 - 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Τοπικές Κοινότητες Σκινιά, Καραβάδου, Δεµατίου, Καστελλιανών και Γαρίπας έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κρήτης. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Πολιτικής Προστασίας αφορά την άµεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόµενα όπου οι ζηµιές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις υποδοµές του Δήµου ήταν ιδιαίτερα σοβαρές.

Συγκεκριµένα, όπως προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραµµατέας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ηµεροµηνία εκδήλωσης των φαινοµένων και για έξι µήνες, δηλαδή µέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2019. Άµεσα αναµένεται πάντως να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζηµίωσης των πληγέντων.  

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News