Την Πέμπτη η δίκη του σεκιουριτά που «ξάφριζε» ΑΤΜ σε όλη την Κρήτη

Ηράκλειο
Την Πέμπτη η δίκη του σεκιουριτά που «ξάφριζε» ΑΤΜ σε όλη την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Έδρα διέκοψε τη δίκη τον περασμένο Μάρτιο

Σε μερικές ημέρες από σήμερα θα συνεχιστεί τελικά η δίκη του Κρητικού πρώην υπαλλήλου εταιρείας security, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια φέρεται να προχώρησε σε υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο συνήγορος υπεράσπισης. Έτσι, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον 49χρονο, στην υπόθεση είναι ακόμη κατηγορούμενα άλλα τρία άτομα, τα οποία βαρύνονται με την κατηγορία της συνέργειας στην υπεξαίρεση του βασικού κατηγορούμενου.

Ο 49χρονος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών. Ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να υπεξαίρεσε συνολικά 703.542 ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο (2014-15), αφαιρώντας τμηματικά από ΑΤΜ τραπεζών χρηματικά ποσά.

Εκτός από το εν λόγω ποσό, εξάλλου, ο 49χρονος φέρεται να υπεξαίρεσε, ακόμη, περίπου 530.000 ευρώ: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Μάιο του 2015, ο βασικός κατηγορούμενος έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, το ποσό των 534.292 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News