Ηράκλειο

«Δύναμη Πολιτών»: Όλο το παρασκήνιο της ανεξαρτητοποίησης της Μ. Κασσωτάκη

Την προσχώρησή της στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Ινιωτάκη ανακοίνωνε στην επιστολή της

Αν και αναμενόμενη, τελικά αποδεικνύεται με έντονο παρασκήνιο η ανεξαρτητοποίηση της προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μαρίας Κασσωτάκη, η οποία ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η επιστολή ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκε από την κ. Κασσωτάκη το πρωί της Τετάρτης και μάλιστα πρωτοκολλημένη ενώπιον του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Όπως δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, όπου βρέθηκε καλεσμένη μετά την ανεξαρτητοποίησή της, ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν είπε κάτι πάνω στην απόφαση της κ. Κασσωτάκη: «μάλλον το περίμενε» τόνισε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι η μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ δεν έδωσε το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Το παράδοξο είναι όμως ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης, ενώ ανακοίνωσε -ως όφειλε- στο δημοτικό συμβούλιο την ανεξαρτητοποίηση της κ. Κασσωτάκη, δεν ανέγνωσε την επιστολή αποκρύπτοντας έτσι και το δεύτερο σκέλος της στο οποίο ανακοίνωνε την προσχώρησή της στην παράταξη του τέως αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη ο οποίος επίσης είχε αποχωρήσει και έχει συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο «Συν + Πράξη Δημοτών Ηρακλείου».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, ενώ χτες ο δήμαρχος παρέλαβε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κ. Κασσωτάκη χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο, μόλις σήμερα της ζήτησε τηλεφωνικώς να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κασσωτάκη εδώ και τέσσερα χρόνια, ως αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ήταν το πρόσωπο που συντόνιζε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου χωρίς ποτέ να προαχθεί σε οποιαδήποτε άλλη θέση της Δημοτικής Αρχής, εν αντιθέσει με άλλους…    

Μόλις πριν από μερικούς μήνες απλά κλήθηκε από το δήμαρχο Ηρακλείου να καλύψει το κενό στην προεδρεία του ΔΟΠΑΦΜΑΗ μετά τη μετακίνηση του Γιώργου Βουρεξάκη στην προεδρεία της ΔΕΥΑΗ απ’ όπου είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Ρασούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια