Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Οροπεδίου και Βιάννου

Ηράκλειο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Οροπεδίου και Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Βιάννου και το Οροπέδιο Λασιθίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες. 

Από τα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία - κτηνοτροφία).

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως με την εκδήλωση των πρωτοφανών ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη ο οποίος παράλληλα είχε συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Παπαδάκη, τον οποίο και ευχαριστεί δημόσια για την ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

«Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τον Δήμο Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις κ.λπ.), που εκδηλώθηκαν στις 6/4/2019 στις παραπάνω περιοχές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News