«Λουκέτο» σε Λύκειο στο Καστέλι – Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές

Ηράκλειο
«Λουκέτο» σε Λύκειο στο Καστέλι – Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν οι μαθητές στο Γενικό Λύκειο Καστελίου

Αντίδραση μαθητών από την Παρασκευή 5/4 στο Γενικό Λύκειο Καστελλίου για την επισκευή του κτιρίου.

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν οι μαθητές στο Γενικό Λύκειο Καστελίου, ήδη από την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Οι μαθητές δηλώνουν με τον τρόπο αυτό την έντονη διαμαρτυρία τους «διότι δεν έχουμε δει κάποια ενέργεια για την επισκευή του κτιρίου εδώ και αρκετά χρόνια», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, και για το λόγο αυτό «έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη του δημοσίου χώρου».

«Πριν μερικούς μήνες, έβαψαν τον εσωτερικό χώρο, αλλά οι υγρασίες παρέμειναν με αποτέλεσμα να πέφτουν τα χρώματα από την πρώτη κιόλας μέρα. Στις τάξεις δεν έχει γίνει κάποια επισκευή και πέφτουν οι σοβάδες. Επίσης στις τουαλέτες δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα που έχει ως συνέπεια να μυρίζουν άσχημα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση από το 15μελες του Γενικού Λυκείου Καστελλίου Πεδιάδος

Επιπλέον, ακόμη και εμείς οι μαθητές δεν σεβόμαστε αρκετά τους χώρους, όμως από την στιγμή που οι χώροι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει αυτός ο ανάλογος σεβασμός. Διαφορετικά, σε έναν καθαρό με καλή κατάσταση χώρο θα υπάρχει πάντα ο σεβασμός!

Εχτές Τρίτη 9/4, επισκεφτήκαμε το δημαρχείο, για να μιλήσουμε με τον δήμαρχο του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ο ίδιος μας επισήμανε πως σήμερα Τετάρτη θα έρθει ένας τεχνικός στον χώρο του σχολείο, για να κάνει κάποιες μελέτες και να μας δώσει την ημερομηνία έναρξης της επισκευής.

Τέλος, η κατάληψη του κτιρίου θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, στην καλύτερη περίπτωση, διαφορετικά αν η απάντηση που θα μας δώσουν είναι αρνητική ή δεν ξεκινήσουν οι εργασίες από την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην κατάληψη του Δήμου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News