Ηράκλειο

Κατολίσθηση Βούτες: Εκτεταμένη καθίζηση - Στο «κόκκινο» η επικινδυνότητα

«Κόκκινο» χτυπά η επικινδυνότητα, στον κεντρικό δρόμο προς Βούτες, όπου υπήρξε μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος και υποχώρηση του τοιχίου αντιστήριξης από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας

Σοβαρά είναι τα προβλήματα μετά μάλιστα και το από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, που «χτύπησε» την Κρήτη και στο οδικό δίκτυο, καθώς προκάλεσε μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα δρόμοι, όπως αυτός των Βουτών - Ηρακλείου, να είναι απροσπέλαστοι.

Παρόλο μάλιστα που έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση η οποία απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων, δυστυχώς πολλοί είναι οι οδηγοί που δεν επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή Καλεσσών, αλλά το επίμαχο σημείο, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους.

Δρομολογείται λύση δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης στην ΚΡΗΤΗ TV, ενώ σε αυτοψία προχώρησαν στελέχη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως εκτιμά η προϊσταμένη υπήρξε μετακίνηση της βάσης του επιχώματος από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το σπάσιμο του αγωγού συνέβαλε στην καταστροφή του οδοστρώματος.

Τα όμβρια ύδατα και λύματα καταλήγουν στο έδαφος μετά το σπάσιμο μεικτού αγωγού που καταλήγει στον Βιολογικό, ενώ αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθώς είναι ευρείας κυκλοφορίας δρόμος και μάλιστα, οι ζημιές που έχει υποστεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι σε άλλα σημεία.

Πιο συγκεκριμένα λίγα μέτρα πριν τις Βούτες το επίμαχο σημείο δεν έχει αποκατασταθεί από το 2015, ενώ εντός του οικισμού υπάρχει ένα ακόμα τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε πριν από ένα μήνα.

Σημειώνεται ότι αυτοψία στα σημεία του δρόμου που υπέστησαν καθίζηση εξαιτίας των βροχοπτώσεων του περασμένου Σαββάτου 6 Απριλίου,  πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια