Έπεσε από σκάλα & τραυματίστηκε - Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

Ηράκλειο
Έπεσε από σκάλα & τραυματίστηκε - Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαζε λάμπες σε στύλο όταν έπεσε - Το περιστατικό σημειώθηκε στο Γάζι

Κινητοποίηση στο ΕΚΑΒ το μεσημέρι της Τρίτης για έναν άντρα ηλικίας περίπου 40 - 50 ετών που είχε ένα εργατικό ατύχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τραυματίας έπεσε από σκάλα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ βρισκόταν στο δρόμο εκτελώντας εργασίες. Συγκεκριμένα, φέρεται να άλλαζε λάμπες σε στύλο της ΔΕΗ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην εθνική οδό στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Γαζίου.   

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος από την πτώση τραυματίστηκε στο κεφάλι και διασώστες με γιατρό μετέβησαν στο σημείο για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί ήδη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ να σημειωθεί ότι κατά τη μεταφορά του είχε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο άνδρας σύμφωνα πληροφορίες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και Νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Μοσχοβάκης, η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η Τεχνική Επιθεώρηση έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ και κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου θα μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα αυτό. 

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για το νέο εργατικό ατύχημα το ΠΑΜΕ Ηρακλείου

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς», αναφέρουν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αφήνει τους εργαζόμενους βορά των εργοδοτών, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα το απόγευμα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας ηλεκτρολόγου.

Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους και αντί να καταργήσει όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί, αφήνει τους εργαζόμενους βορά των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία  και από κοινού να παλέψουμε και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News