Ηράκλειο

«Ενεργοί Πολίτες»: Επείγει η άμεση αποκατάσταση του δρόμου Ηρακλείου - Βουτών

Άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στο δρόμο Ηρακλείου - Βουτών ζητούν με ανακοίνωσή τους οι «Ενεργοί Πολίτες» Ηρακλείου

Ένας «δρόμος χωρίς πρόσθετα έργα στήριξης», ο δρόμος των Βουτών, σύμφωνα με τους «Ενεργούς Πολίτες», υπέστη ζημιά από την κακοκαιρία το Σάββατο, «ωστόσο υποχρέωση του Δήμου Ηρακλείου είναι να πιέσει μέσω της Περιφέρειας για την άμεση αποκατάστασή του».

Όπως συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι «Ενεργοί Πολίτες»: «Πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες συμπολίτες μας στους οποίους οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να παράσχουν ασφαλείς μετακινήσεις».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Προ ημερών γίναμε μάρτυρες της κατάρρευσης τμήματος του δρόμου έξω από τις Βούτες, ενός δρόμου που στην κυριολεξία στηριζόταν πάνω σε μαλακό χώμα χωρίς να έχουν γίνει, κατά την κατασκευή του, πρόσθετα έργα στήριξής του.

Με βάση όσα έγιναν σήμερα γνωστά εγκρίθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία προς αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες του Φεβρουαρίου στην Κρήτη και σε διάφορους δήμους της, ποσά που ξεπερνούν τα 91 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την Περιφέρεια Κρήτης το ποσό που έχει μέχρι στιγμής εγκριθεί και πιστωθεί ανέρχεται σε 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ως «Ενεργοί Πολίτες» θωρούμε υποχρέωση του Δήμου Ηρακλείου, στα διοικητικά όρια του οποίου υπάγονται οι Βούτες, να πιέσει και να διεκδικήσει μέσω της Περιφέρειας στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο δρόμος των Βουτών, την πλήρη και όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της κατάρρευσης που σημειώθηκε.

Πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες συμπολίτες μας στους οποίους οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να παράσχουν ασφαλείς μετακινήσεις έχοντας και ως δεδομένο το ότι οι ισχυρές βροχές, που ευθύνονται για διαβρώσεις και κατολισθήσεις, δεν φαίνεται να σταματούν ούτε τον Απρίλιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια