Ηράκλειο

Κέρη: Η φωτιά σε στύλο παραλίγο να κάνει «στάχτη» το δάσος

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης

Η πρόληψη μπορεί να προλάβει καταστάσεις πριν γίνουν σοβαρές και αποβούν μοιραίες, με τη Λέσχη Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου να το αποδεικνύουν περίτρανα, καθώς κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας εντόπισαν φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο δάσος της Κέρης το απόγευμα της Κυριακής.

Μόλις τα μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είδαν τη φωτιά που ήταν στο ξεκίνημά της, ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ. Όλες οι υπηρεσίες έφτασαν άμεσα στο σημείο προλαβαίνοντας τα χειρότερα.  

Με την άφιξη του συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ που διέκοψε την παροχή ρεύματος στην εγκατάσταση, τα μέλη της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών που αντιμετώπισαν την εστία της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί, γεγονός που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που βρίσκονται κοντά στο αστικό κέντρο του Γαζίου αλλά και της πόλης του Ηρακλείου.

Με τα παραπάνω, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο καθοριστικός ρόλος της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας καθώς τα μέλη του παραρτήματος Ηρακλείου απέτρεψαν την καταστροφή του δάσους της Κέρης, ενώ ασφάλισαν και την περιοχή καθώς όπως είναι γνωστό, το δάσος της Κέρης αποτελεί πόλο αναψυχής και περιπάτου για δεκάδες πολίτες που το επισκέπτονται – κυρίως – τα Σαββατοκύριακα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Αξίζουν πολλά μπράβο στα στελέχη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου. Πρόλαβαν τα χειρότερα και απέδειξαν το πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι περιπολίες, ακόμα και σε συνθήκες που φαινομενικά δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης ευχαριστούμε και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Η. για την ταχύτατη και καθοριστική παρέμβασή τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια