Φούσκωσε ποτάμι στη Βιάννο και παρέσυρε δύο οχήματα - «Άνοιξαν οι ουρανοί» - Κλειστοί δρόμοι

Κρήτη
Φούσκωσε ποτάμι στη Βιάννο και παρέσυρε δύο οχήματα - «Άνοιξαν οι ουρανοί» - Κλειστοί δρόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπίο στην ομίχλη η περιοχή- Προσοχή συνιστά ο δήμαρχος

Η έντονη βροχόπτωση που έπεσε στη Βιάννο, ξημερώματα του Σαββάτου αλλά και κατά την διάρκεια της νύκτας που πέρασε, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ποτάμι της περιοχής και να παρασύρει δυο αυτοκίνητα.

Ένα αγροτικό 4χ4 και ένα μικρότερο όχημα ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να τα παρασύρουν.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία που, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη, έσπευσε με 2 οχήματα και 4 υπαλλήλους και ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες απομάκρυνσης των οχημάτων μέσα από το ποτάμι.

Τελικά αυτό επετεύχθη ενώ ενημερώθηκαν και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Και αυτή τη φορά η Βιάννος φαίνεται να δοκιμάζεται από την έντονη βροχόπτωση χωρίς ωστόσο να έχει, ευτυχώς, κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να απομακρύνουν φερτά υλικά ενώ σύμφωνα και με μαρτυρίες, υπήρξε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή.

Κλειστοί  δρόμοι λόγω επικινδυνότητας

Το οδικό δίκτυο από και προς Βιάννο, κρύβει... κινδύνους λογω καταπτώσεων και για τον λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή Βιάννου: "Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό  δίκτυο.

Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

-              Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη

-              Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα

-              Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο

-              Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται  τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα".

Προσοχή απαιτείται και για όσους διέρχονται από την περιοχή του Αναποδάρη ποταμού.

Ακολουθεί video που ανέβασε στο Facebook ο κ. Μιχάλης Πετράκης.

Τοπίο στην ομίχλη

 «Μετά τη βραδινή βροχή έχουμε έντονη ομίχλη που δυσκολεύει πολύ την ορατότητα. Προσοχή στο οδικό δίκτυο.  Με τη συνεργασία και της Περιφέρειας καθαρίζονται δρόμοι λόγω των καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στο οδικό επαρχιακό δίκτυο», ανέφερε στο neakriti ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης.

Ακολουθεί σχετικο video απο δημότισσα της περιοχής όπου και φαίνεται στο έπακρο το σκηνικό που επικρατεί στη Βιάννο:

Φωτογραφια αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News