Ηράκλειο

Κίτρινη Αποστολή: Το σπουδαίο εθελοντικό έργο του Δ. Αποστολάκη στην κορυφή της Ευρώπης

Βραβεύτηκε στη Βαρκελώνη και βρέθηκε στη νικήτρια τριάδα

Ο εθελοντισμός κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τους ανθρώπους οι οποίοι μάχονται προκειμένου οι συνάνθρωποί μας να ζουν αξιοπρεπώς.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Δημήτρης Αποστολάκης, ο ιδρυτής της Κίτρινης Αποστολής που έχει έδρα της το Ηράκλειο και βοηθά καθημερινά δεκάδες ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν φαγητό, ρούχα ή παπούτσια. Που μπορεί να μην έχουν μία στέγη.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, λοιπόν, βραβεύτηκε για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί τα τελευταία 7 χρόνια μέσα από την Κίτρινη Αποστολή, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και ο ίδιος ξεχώρισε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο ιδρυτής της ομάδας δήλωσε συγκινημένος γι’ αυτή τη διάκριση: «η βράβευση ήταν πολύ τιμητική για εμένα διότι εκεί βρίσκονταν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη. Και με όλα αυτά τα όμορφα λόγια που άκουγα, δεν ήθελε πολύ για να σε πάρουν τα κλάματα».

Πρόκειται για μία εκδήλωση που οργανώθηκε για τους υπαλλήλους της DHL Express στην οποία εργάζεται ο κ. Αποστολάκης τα τελευταία 16 χρόνια.    

Για το πώς σκέφτεται το μέλλον την Κίτρινης Αποστολής, ο ιδρυτής της μάς απάντησε ότι «θα σας πω αυτό που είπα και στη Βαρκελώνη: Στο μέλλον θα ήθελα να μην υπάρχει ούτε Κίτρινη Αποστολή ούτε καμία άλλη οργάνωση. Θα ήθελα οι άνθρωποι να είναι καλά και να μην έχουν ανάγκες τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι. Πάντως, όλα αυτά τα χρόνια οι Ηρακλειώτες μας έχουν αγκαλιάσει. Ο κόσμος του Ηρακλείου μας στηρίζει και όταν έρχεται σε εμάς, ξέρει ότι βοηθάει σίγουρα ένα συνάνθρωπό του, δεν έχει αμφιβολίες.».

Η ανακοίνωση της DHL Express για τη βράβευση στη Βαρκελώνη

«Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η εκδήλωση βράβευσης των Υπαλλήλων της Χρονιάς Ευρώπης.

Το βράδυ της 26ης Μαρτίου όμως ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του "DHL's Got Heart". Όπως θα θυμάστε είναι ο διαγωνισμός που έτρεξε η DHL Express προκειμένου να εντοπίσει και να αναδείξει πρωτοβουλίες εργαζομένων εκτός εταιρείας, που έχουν ως στόχο την κοινωνική προσφορά.

Σε αυτή την προσπάθεια ο δικός μας Δημήτρης Αποστολάκης με την Κίτρινη Αποστολή βρέθηκε στη νικήτρια τριάδα ανάμεσα σε 75 συμμετοχές!

Ταξίδεψε λοιπόν έως τη Βαρκελώνη προκειμένου να βραβευτεί προσωπικά από την Ανώτατη Διοίκηση της DHL Express και να λάβει φυσικά και μία επιταγή 25,000€( που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την δράση της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ) για να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους συνανθρώπους του με τον υπέροχο τρόπο που το κάνει τα τελευταία επτά χρόνια!

Πολλά συγχαρητήρια στο Δημήτρη αλλά και σε όλους τους εθελοντές της Κίτρινης Αποστολής που το έργο τους κέρδισε το σεβασμό όλης της Ευρώπης!

Κι όπως είπε ο ίδιος πάνω στη σκηνή την ώρα της βράβευσής του: "Το επόμενο πιο σπουδαίο ρήμα από το αγαπώ, είναι το βοηθώ"!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια