Αθώοι οι 4 αξιωματικοί της ΕΜΑΚ για το ατύχημα με αρχιπυροσβέστη

Ηράκλειο
Αθώοι οι 4 αξιωματικοί της ΕΜΑΚ για το ατύχημα με αρχιπυροσβέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίτλοι τέλους για τη μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια

Επτά χρόνια διήρκησε η δικαστική μάχη που «έσυρε» στο εδώλιο τέσσερις αξιωματικούς της 3ης ΕΜΑΚ οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βάρος 43χρονου - σήμερα - πυροσβέστη από τη Μυτιλήνη, ο οποίος συμμετείχε σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το 2012.

Οι τέσσερις αξιωματικοί που απαλλάχθηκαν σήμερα από κάθε κατηγορία δεν έκρυψαν τη συγκίνηση και την ικανοποίηση τους για τη λήξη της δικαστικής περιπέτειας που βάρυνε στους ώμους τους όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παρέλειψαν, επίσης, να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους και στον 43χρονο συνάδελφο τους, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του από τη χρήση αναπνευστικής συσκευής που δεν είχε συντηρηθεί σωστά.

Το χρονικό

Ο 43χρονος αρχιπυροσβέστης συμμετείχε σε άσκηση που είχε διοργανώσει η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης σε συνεργασία με το Αρχηγείο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη διάρκεια της άσκησης χρησιμοποίησε  αναπνευστική συσκευή χαλύβδινου τύπου που του χορηγήθηκε. Ο άνδρας, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και δύσπνοια από τις πρώτες εισπνοές, και του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Το ίδιο βράδυ υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάγνωση ισχαιμική καρδιοπάθεια με εμμένουσα περικαρδίτιδα.

Όπως επανέλαβε σήμερα η συνήγορος του, η χρήση της ακατάλληλης αναπνευστικής συσκευής σε συνδυασμό με προϋπάρχουσα στεφανιαία νόσο και την εισπνοή υγρής αμμωνίας που υπήρχε στον χώρο της άσκησης, προξένησαν σε αυτόν βλάβη στην υγεία του.

Το Μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους τέσσερις αξιωματικούς κρίνοντας ότι δεν υπήρχε καμία βάση, ακόμη και για την παραπομπή τους σε δίκη, κηρύσσοντάς τους αθώους.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News