Ηράκλειο

Πέμπτη και… φαρμακερή για κλέφτες της… συμφοράς!

Εξιχνιάστηκαν, έξι περιπτώσεις κλοπών διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και οχήματα στο Ηράκλειο και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί  

Επιχείρηση προσπάθησαν να διαρρήξουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δύο άνδρες αλλοδαποί, ωστόσο η όλη προσπάθειά τους έπεσε… στο κενό, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι δύο άνδρες επιχείρησαν να διαρρήξουν επιχείρηση 68χρονης Ελληνίδας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου Υπηρεσίας και συνελήφθη ο 23χρονος.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε λίγη ώρα και ο 25χρονος συνεργός του 23χρονου, επ’ αυτοφώρω να διαπράττει διάρρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.

Οι δύο αλλοδαποί μάλιστα σε προγενέστερο χρόνο είχαν διαπράξει ακόμα τέσσερις απόπειρες κλοπών. Μάλιστα σε έρευνα αστυνομικών στις οικείες των δύο δραστών κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικεία του 25χρονου κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής και πληκτρολόγιο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθησαν, χθες, 3 Απριλίου, μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες (03.04.2019) μετά τα μεσάνυχτα οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν επιχείρηση 68χρονης ημεδαπής, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και συνελήφθη ο 23χρονος.

Άμεσα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο 25χρονος κατά το χρόνο που είχε διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί σε προγενέστερο χρόνο είχαν διαπράξει ακόμα τέσσερις απόπειρες κλοπών

Ακολούθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έρευνες στις οικίες των δύο δραστών κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν στην οικία του 25χρονου κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής και πληκτρολόγιο την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Σχόλια