Ηράκλειο

Μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο της Χημείας

Έκαναν πειράματα στο εργαστήριο με τη βοήθεια των δασκάλων του

Την Τρίτη, 2 Απριλίου, 40 περίπου μαθητές του 2ου & 5ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία: Μυήθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου στο μαγικό κόσμο της Χημείας στο εργαστήριο του Λυκείου μας.

O ενθουσιασμός, η χαρά και η προσδοκία της μάθησης αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα των μικρών μαθητών.

Παράλληλα η σαφήνεια, η απλότητα, ο τρόπος κινητοποίησης της τάξης από τους Δασκάλους τους, δημιούργησαν ένα ιδανικό μαθησιακό περιβάλλον που θα ζήλευε και ο πλέον έμπειρος Δάσκαλος.

Δείτε την ανακοίνωση του Διευθυντή και του Συλλόγου του σχολείου:

Αυτή η αποτελεσματική εμπέδωση της γνώσης που φάνηκε μέσα από την ταυτόχρονη διδασκαλία και αξιολόγηση, εντυπωσίασε και δίδαξε ακόμα και μας τους θεατές, τους μεγαλύτερους δασκάλους και των δύο σχολείων.

Έτσι, όταν στο φινάλε, ο λευκός πίνακας με ένα απλό ψέκασμα έγραψε με μαγικό τρόπο «Ευχαριστούμε πολύ», το δυνατό χειροκρότημα επιβεβαίωσε τα συναισθήματα όλων μας.

Ήταν μία ωραία πρωτοβουλία που με χαρά αγκάλιασαν και υλοποίησαν τα δύο σχολεία και που πιστεύω πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση γιατί αποδεικνύει πως το δημόσιο σχολείο μπορεί να καινοτομεί και να δημιουργεί.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στο χημικό του σχολείου μας κ. Χατζηδάκη Γιάννη.

ΩΣΜΩΣΗ*: Το φαινόμενο της διάχυσης περισσοτέρων μορίων διαλύτη από το διάλυμα της μικρότερης συγκέντρωσης στο διάλυμα της μεγαλύτερης συγκέντρωσης
Μεταφορικά αλληλεπίδραση

Σχόλια