Ηράκλειο

Ε. Μαράκη: Δεκάδες οι προσωπικότητες που συμμετέχουν στο Συνέδριο του ΙΑΚΕ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου ξεκινούν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ), με κεντρικό θέμα: «Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. από 5 έως 7 Απριλίου 2019 (Galaxy Hotel, Λ. Δημοκρατίας 75, Ηράκλειο).
Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

«Κεντρικός σκοπός του φετινού μας Συνεδρίου είναι η διερεύνηση της διεπιστημονικότητας ως σύγχρονης πρόκλησης, πρότασης και πρακτικής στα πεδία της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και της κοινωνίας, στο επίπεδο του ατόμου και της συλλογικότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη στον 98.4.

«Πολλές φορές βρίσκουμε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά την εξέλιξη σ’ αυτά τα πεδία. Πρέπει να εστιάζουμε στο γενικό ή στο μερικό; στη θεωρία ή στην πράξη; στη γενική παιδεία ή στην απόλυτη εξειδίκευση; Σε διεθνές επιστημονικό –και όχι μόνο- επίπεδο διατυπώνεται μια επιχειρηματολογία για συνεργατικές, σφαιρικές και ολιστικές προσεγγίσεις.  Είναι αλήθεια ότι τίποτε στην πραγματική ζωή δεν είναι μονόπλευρο, μονοδιάστατο και μονοεπίπεδο.  Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από πολυπλοκότητες και πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να βρούμε την άκρη σε ένα θέμα που μας απασχολεί» προσθέτει.

Στο Συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης, της έρευνας, του πολιτισμού και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, εγγεγραμμένοι εισηγητές και σύνεδροι.
Στις εργασίες περιλαμβάνονται παράλληλες συνεδρίες, ολομέλειες, εισηγήσεις, συμπόσια, εργαστήρια και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Σχόλια