Μπλόκο από την Περιφέρεια στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

Ηράκλειο
Μπλόκο από την Περιφέρεια στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλαλούμ με τη μεταφορά της λαϊκής - Με την «πλάτη στον τοίχο» ο Δήμος

Μπλόκο στην πρόθεση και εισήγηση του Δήμου Ηρακλείου να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά της Αλικαρνασσού από την Δημοκρατίας στον Φάρο έβαλε η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν και τη Λότζια να καλείται να τρέξει τις εξελίξεις.

Ο Δήμος Ηρακλείου πλέον βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς η όποια απόφαση πρέπει να έχει παρθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ένα μήνα δηλαδή πριν από την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έμποροι και παραγωγοί λαϊκών αγορών ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης της επιτροπής λαϊκών αγορών. Η εισήγηση του δήμου Ηρακλείου για μεταφορά της λαϊκής από τη Δημοκρατίας στο Φάρο δεν πέρασε και πλέον στη Λότζια είναι αναγκασμένοι να τρέξουν.

Οι αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή κατοίκων της Αλικαρνασσού ήταν σφοδρές καθώς έθεσαν βέτο τόσο στην προοπτική να παραμείνει η λαϊκή στη Δημοκρατίας όσο και στην προοπτική της Ηροδότου. Ο Δήμος επέλεξε να βάλει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ένα πρόβλημα το οποίο παρέμενε άλυτο για μήνες. Πλέον το χρονοδιάγραμμα είναι σφικτό με το δήμο να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.  Οι εκπρόσωποι του διαμερίσματος Αλικαρνασσού θα πρέπει να προτείνουν μέρος, η εισήγηση θα περάσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα και θέληση να υπάρχει ο χρόνος είναι το μεγάλο ερώτημα.

Η προοπτική του φάρου απορρίφθηκε με 5 ψήφους κατά, 2 υπέρ και δύο απόντες. Οι έμποροι και παραγωγοί αποχώρησαν από την Περιφέρεια ικανοποιημένοι αναμένοντας τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News