Οι... βιβλιοφάγοι μαθητές στα Βορίζια ζωγράφισαν για τα αγαπημένα τους βιβλία

Ηράκλειο
Οι... βιβλιοφάγοι μαθητές στα Βορίζια ζωγράφισαν για τα αγαπημένα τους βιβλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Δημοτικό Σχολείο του χωριού… έλαβε ξανά δράση

Όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν όρεξη για τη δουλειά τους, τότε τα παιδιά έχουν να πάρουν σπουδαία διδάγματα απ’ αυτούς. Όταν μάλιστα οι δάσκαλοι τους μαθαίνουν την αξία του βιβλίου, τότε οι μαθητές έχουν όλα τα φόντα ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι άνθρωποι.

Το Δημοτικό Σχολείο στα Βορίζια Ηρακλείου και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, έχουν τόσο μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και την ασχολία τους μαζί τους που… «φωνάζει» από χιλιόμετρα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, δάσκαλοι και μαθητές άδραξαν την ευκαιρία και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον «φίλο» του ανθρώπου, τον καλύτερο «σύντροφο» τις μοναχικές ημέρες: το βιβλίο!

«Πρόκειται για μία δράση που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Κάθε τάξη επέλεξε ένα αγαπημένο βιβλίο της και ζωγράφισε κάτι βάσει της ιστορίας αυτού του βιβλίου» λέει στο neakriti.gr ο προϊστάμενος του σχολείου Χάρης Γεωργιακάκης ο οποίος συνεχίζει αναφέροντας πως «κατά τη διάρκεια της μέρας διαβάσαμε και βιβλία μαζί με τα παιδιά. Μ’ αυτό τον τρόπο, τους δίνουμε το κίνητρο ώστε να αγαπήσουν τα βιβλία και να τα εντάξουν στη ζωή και καθημερινότητά τους.».

Η αποδοχή των παιδιών

Οι μικροί μας φίλοι φαίνεται πως όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των δασκάλων τους, αλλά ενθουσιάστηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου… τη δική τους μέρα:

«Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα γι’ αυτή τη δράση. Γενικότερα χρειάζονται όλες αυτές τις δράσεις, καθώς είμαστε ένα μικρό σχολείο, βρισκόμαστε σε ορεινή περιοχή και τα ερεθίσματα για τους μαθητές είναι λίγα.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιακάκης.

Μάλιστα, δεν παραβλέπει το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αφιερώνονται δύο με τρεις ώρες της εβδομάδας για την ανάγνωση ενός βιβλίου, ενώ οι μαθητές δανείζονται πολύ συχνά βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου:

«Όλες αυτές οι κινήσεις είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά. Το βιβλίο βοηθά τον ψυχο-συναισθηματικό κόσμο του μαθητή και μ’ αυτό τον τρόπο φαίνεται πως τα παιδιά βελτιώνονται και στο διάβασμα σχολικών μαθημάτων» τονίζει ο προϊστάμενος του σχολείου.

Η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των δασκάλων του σχολείου στα Βορίζια:

Ειρήνη Σωμαράκη - δασκάλα  Γ’ και Δ’ τάξης, Μαρία Πέικου - δασκάλα Α’ και Β’ τάξης, Στέλιος Κουτεντάκης – υπεύθυνος του τμήματος ένταξης, Ελένη Γκόλφω Μηχαϊλίδη - εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης, Βασιλική Μαντζούκα – εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης, Αθηνά Στόιου - υπεύθυνη Ολοήμερου Τμήματος, Γιάννης Βελησσάρης – Γυμναστής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News