Στο εδώλιο για τα 19 κιλά χασίς σε… καφενείο στη Μεσαρά

Ηράκλειο
Στο εδώλιο για τα 19 κιλά χασίς σε… καφενείο στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του γεωπόνου και του επιχειρηματία, συζύγου αστυνομικού

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να “αναβιώσει” αύριο η υπόθεση με το εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης που φέρεται να είχε στηθεί μέσα σε καφενείο στο Τυμπάκι της Μεσαράς. Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν για να δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, δύο Κρητικοί, οι οποίοι εκτίνουν ποινή κάθειρξης 18 ετών, καθώς φέρονται να είχαν αποθηκεύσει στο επίμαχο καφενείο περισσότερα από 16 κιλά χασίς, αλλά και πάνω από 2,5 κιλά “σοκολάτας”!

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου 14 μήνες: Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, πραγματοποιήθηκε “έφοδος” στο καφενείο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αλλά και του ΤΑΕ Μεσαράς. Η Αστυνομία έκανε “φύλλο και φτερό” τον χώρο, εντοπίζοντας τελικά ένα πλήρες εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης, αλλά και μεγάλη ποσότητα χασίς.

Αρχικά, οι αστυνομικοί βρήκαν τα σύνεργα: Πρόκειται για ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και άλλα υποβοηθητικά εργαλεία και σκεύη, που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του χασίς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησαν να εντοπίσουν στο πατάρι του καφενείου και τα ναρκωτικά. Όπως είχε ανακοινωθεί τον προπερασμένο Φεβρουάριο από την ΕΛ.ΑΣ., είχαν βρεθεί στον επίμαχο χώρο συνολικά 16.400 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και 2.584 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”). Εξάλλου, βρέθηκε ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα πριν από περίπου μισό χρόνο. Στις 15 Οκτωβρίου του 2018 κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, οι δύο κατηγορούμενοι. Πρόκειται για δύο 48χρονους φίλους: έναν γεωπόνο κι έναν επιχειρηματία, σύζυγο αστυνομικού.

Ενώπιον της Έδρας, ο 48χρονος γεωπόνος υποστήριξε αυτό που είχε ισχυριστεί και μετά τη σύλληψή του: ότι δηλαδή ο φίλος του δε γνώριζε το παραμικρό για το χασίς. Μεταξύ άλλων, ο γεωπόνος ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ότι ούτε ο ίδιος είχε σχέση με την τεράστια ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε στο παλιό καφενείο, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον γεωπόνο, ο ίδιος είχε λειτουργήσει το καφενείο για μερικές ημέρες τα Χριστούγεννα του 2017. Ωστόσο, φαίνεται ότι το παλιό καφενείο λειτουργούσε περισσότερο ως... χαρτοπαικτική λέσχη, όπου - πίσω από τις καλυμμένες με αποκόμματα εφημερίδων τζαμαρίες - μαζευόταν κόσμος και έπαιζε χαρτιά.

Εκεί φαίνεται ότι σύχναζαν κάποια άτομα, στα οποία ο γεωπόνος φέρεται να χρωστούσε χρήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο τον γεωπόνο, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο παραχώρησε από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα τον χώρο του καφενείου στα εν λόγω άτομα, τα οποία φέρονται να αποθήκευαν εκεί το χασίς. Εντούτοις, τα λεγόμενα του γεωπόνου δεν έπεισαν τους δικαστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News