Ηράκλειο

400 πακέτα λαθραίων: Πόσα θα... γλίτωναν από το παράνομο αλισβερίσι;

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν στο Ηράκλειο και τα χρήματα από τους διαφυγόντες φόρους είναι... χιλιάδες

Σχεδόν 7.000 ευρώ θα γλίτωναν οι δύο άντρες που πιάστηκαν από άντρες του Λιμενικού Σώματος πριν από λίγες μέρες με 400 πακέτα τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού γίνεται γνωστό πως οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 6.913,30 €.

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικά στο Ηράκλειο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στη σύλληψη δύο 2 ανδρών προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν.2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη εντόπισαν επί της οδού Μίνωος στο Ηράκλειο, έναν 27χρονο επιβαίνοντα σε Ι.Χ.Ε. όχημα να παραδίδει σε έναν 62χρονο πεζό 1 πλαστική σακούλα και μετά να απομακρύνεται. Άμεσα ακινητοποιήθηκε ο 62χρονος και κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω σακούλα περιείχε 30 λαθραίες συσκευασίες καπνού, ενώ εντός του υπό ιδιοκτησίας του Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο βρισκόταν δίπλα του, βρέθηκαν 52 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του 27χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν 2 λαθραίες συσκευασίες καπνού, καθώς επίσης και 400 λαθραία πακέτα τσιγάρων σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Σχόλια