Ηράκλειο

Καλοί Λιμένες: 4η ημέρα αγωνίας για τον ψαροντουφεκά - Και οι φίλοι του στις έρευνες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον 33χρονο δύτη

Συνεχίστηκαν και σήμερα, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δεν υπήρχε ορατότητα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου δύτη, που εξαφανίστηκε στα νερά της θαλάσσιας περιοχής των καλών Λιμένων, την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Και σήμερα, Κυριακή, οι χερσαίες και από θαλάσσης έρευνες  έγιναν με αμείωτους ρυθμούς, με την κινητοποίηση να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, ύψους έως και 8 Μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή των Καλών Λιμένων και δεν επέτρεπαν στα σκάφη να βγουν με ευκολία στα ανοιχτά, οι έρευνες από θαλάσσης έγιναν μέχρι και τις 4 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, αρκετοί ήταν  οι δύτες, φίλοι του 33χρονου ψαροντουφεκά που μετέβησαν στους Καλούς Λιμένες και έψαχναν στη θάλασσα για τον φίλο τους, ενώ στις έρευνες προστέθηκαν σήμερα και εθελοντές του Ναυταθλητικού Ομίλου «Άπνους».

Παράλληλα, στις θαλάσσιες έρευνες συμμετείχαν άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που έχουν έρθει στην Κρήτη από τον Πειραιά με σκοπό την ανεύρεση του 33χρονου, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων, καθώς επίσης και δύτες της 3ης ΕΜΑΚ, με καταδυτικό όχημα.

«Οι έρευνες στη θάλασσα σταμάτησαν στις 4 το απόγευμα καθώς εντάθηκαν ακόμη περισσότερο οι άνεμοι και χειροτέρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Αναλυτικότερα , συνέδραμαν των ερευνών, 21 δύτες, εκ των οποίων 3 από την Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, 3 από την 3η ΕΜΑΚ και 15 ιδιώτες.  Χτένισαν μια μεγάλη περιοχή από Αγιοφάραγγο μέχρι Καλούς Λιμένες και από Καλούς Λιμένες μέχρι και Λέντα, χωρίς όμως αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti  ο υπαξιωματικός υπηρεσίας Λ.Σ Καλών Λιμένων κ. Δημήτρης Περάκης.

Βέβαια και στην ξηρά, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι έρευνες δεν είχαν  τέλος. Ειδικότερα, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, με τη συμβολή ανδρών της 3ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να βρουν τον 33χρονο δύτη.

«Σήμερα σηκώθηκε και drone, αλλά οι άνεμοι δεν επέτρεψαν να συνεχίσει το έργο του. Στην ξηρά ,συνεχιστηκαν μέχρι που δεν υπήρχε ορατότητα. Ενώ θα ξεκινήσουν και πάλι αύριο με το πρώτο φως της ημέρας», πρόσθεσε ο κ. Περάκης στο neakriti.

Ολοένα και εντείνεται η αγωνία για τον 33χρονο

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου, όταν ο - ερασιτέχνης μεν, έμπειρος δε - ψαροντουφεκάς μετέβη από το Ηράκλειο στους Καλούς Λιμένες για υποβρύχιο ψάρεμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τελευταία φορά εθεάθη, περίπου, στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και βούτηξε στη θάλασσα, ενώ, περί τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι οικογένεια του 33χρονου, ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του.

Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Λιμενικό Σταθμό των καλών Λιμένων και έκτοτε ξεκίνησε και η μεγάλη χερσαία και από θαλάσσης επιχείρηση για τον εντοπισμό του 33χρονου.

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα των ερευνών, την Πέμπτη, πραγματοποιούνταν έρευνες και από αέρος, με τη συμβολή αεροσκάφους της Frontex.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το μεσημέρι της Παρασκευής, βρέθηκε το ψαροντούφεκο που χρησιμοποιούσε ο 33χρονος, ενώ το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή, 3 μίλια ανατολικά των Καλών Λιμένων, μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού του αγνοούμενου, καθώς και το ρολόι του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια