Επί τάπητος η ασφάλεια στην εργασία των επαγγελμάτων τουριστικού κλάδου

Ηράκλειο
Επί τάπητος η ασφάλεια στην εργασία των επαγγελμάτων τουριστικού κλάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλεπάλληλες συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο

Συναντήσεις για τις βελτιώσεις των τουριστικών υποδομών και της ασφάλειας εργασίας σε τουριστικούς κλάδους πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου, τόσο με τη συνεργασία της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. όσο και με το Δήμο Χερσονήσου Κρήτης, με τα Σωματεία των Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χρυσάκη Νικόλαο, τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Μουρτζάκη Εμμανουήλ, τον Διοικητή του τμήματος Χερσονήσου κ. Μακρογιαννάκη Γιώργο, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το κέντρο του Ηρακλείου, την περιοχή της Κνωσού, όπως και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Ακολούθησε η συνάντηση στο Δήμο Χερσονήσου, παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ιωάννη Μαστοράκη, των Αντιδημάρχων, Τουρισμού κ. Μουντράκη Ευθύμιο, Πρασίνου, κ. Κατσαμποξάκη Σπύρο, Τεχνικών Έργων κ. Μεραμβελιώτακη Γιώργο με τη συμμετοχή και του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ασπετάκη Κωνσταντίνου.

Τέθηκαν αναλυτικά και συζητήθηκαν με πολλές λεπτομέρειες και ανταλλαγές απόψεων, πολλά σημαντικά καθημερινά ζητήματα που αφορούν τις υποδομές καθώς και την ασφάλεια τόσο των επαγγελματιών ξεναγών, οδηγών καθώς και των μεταφερόμενων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Στις συναντήσεις μετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Παπανικολάου Βαγγέλης, ο Πρόεδρος των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» Τριαλωνάκης Κώστας, ο αντιπρόεδρος Αβραάμ Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Μαγκουσάκης Στράτος και ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κατσαπρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση και εξήγηση των θεμάτων από τους Παπανικολάου Βαγγέλης και Τριαλωνάκης Κώστας ήταν τόσο εμπεριστατωμένες που τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για τις λύσεις έγιναν άμεσα κατανοητές.

Συμφωνήθηκε από κοινού ότι θα ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, αστυνομίας και των Σωματείων για τη σύντομη επίλυση των θεμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News