Ξεσηκώθηκαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών - Συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή

Ηράκλειο
Ξεσηκώθηκαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών - Συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρονται με πανό μπροστά από την Περιφέρεια

Σε διαμαρτυρία, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, προχώρησε ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Ηρακλείου «Η Δήμητρα».

Οι παραγωγοί προχώρησαν σε κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπεί «η υπερψήφιση της πρότασης του Δήμου Ηρακλείου για τις λαϊκές αγορές», με αφορμή την προσωρινή αναστολή της λαϊκής Αλικαρνασσού και την πρόταση για μετακίνηση στο «Φάρο».

Την ίδια ώρα, παρουσία των διαμαρτυρόμενων εμπόρων και παραγωγών των λαϊκών αγορών συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Έμποροι και μερίδα κατοίκων εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στην απόφαση του Δήμου Ηρακλείου για μεταφορά της λαϊκάς αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού στο χώρο του πρώην κέντρου "Φάρος".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «Επί Ελευθερίου Βενιζέλου ιδρύθηκαν οι λαϊκές επί Δημαρχίας Λαμπρινού καταργούνται! […] για ψηφοθηρικούς λόγους καταργούν, αναστέλλουν και παραπετούν καταχρεωμένους αγρότες και εμπόρους, χωρίς να νοιάζονται που και πως θα πουλήσουμε τα προϊόντα μας και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News