Κλειστό το Παγκρήτιο Στάδιο – Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

Κρήτη
Κλειστό το Παγκρήτιο Στάδιο – Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Λόγω  των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλέψεων που έχουν ανακοινωθεί για την περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου, για προληπτικούς λόγους η ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι  αναστέλλεται η λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019  μέχρι και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 14:00. 

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι μετά από ενημέρωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το Γραφείο Πολιτική Προστασίας, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Ηρακλείου ενημερώνει, για το έκτακτο δελτίο Ε.Μ.Υ., το οποίο προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους και σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας ζητάει από τις υπηρεσίες να έχουν το προσωπικό  και τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, ενώ καλεί τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν του κατοίκους, θέτοντας σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Αναλυτικά ο καιρός 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα: Εξαιτίας της εισβολής του Βορείου ρεύματος μαζί με την ψυχρότερη αέρια μάζα, αναμένεται και η ένταση των βροχοπτώσεων στο νησί μας, η οποία σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται να επηρεάζει ολόκληρη την Κρήτη στο διάστημα από νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και τις απογευματινές ώρες.

Οι βροχές κατά τόπους θα είναι ισχυρές με την πιθανότητα μάλιστα για εκδήλωση και καταιγίδων. Η εκδήλωση των φαινομένων αυτών απαιτεί σε κάθε περίπτωση μία ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά μόνο τμήματα της Κρήτης και σε υψόμετρα που προσδιορίζονται πάνω από τα 1200 μέτρα στα δυτικά ορεινά και πάνω από 1400 μέτρα στα ανατολικά.

Οι ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι θα δείξουν τις μεγαλύτερες εντάσεις τους  στα 6 – 8 Μποφώρ με τις μέγιστες ριπές όμως να είναι  υψηλότερες, σε βόρειες και καθώς και σε νότιες περιοχές της Κρήτης. Προφανώς οι ενισχυμένοι άνεμοι θα προκαλέσουν και πολύ υψηλό κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο και ιδιαίτερα στα κεντρικά και δυτικά τμήματα του νησιού. Ενδεχομένως οι ενισχυμένοι αυτοί άνεμοι να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες το βράδυ της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα βέβαια στην ενδοχώρα του νησιού και ακόμη περισσότερο στα ορεινά τμήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News