«Να με κοιτάς στα μάτια»: Το ξέσπασμα του πατέρα του 11μηνου βρέφους στη δίκη

Ηράκλειο
«Να με κοιτάς στα μάτια»: Το ξέσπασμα του πατέρα του 11μηνου βρέφους στη δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κατέθεσαν σήμερα οι γονείς του 11μηνου βρέφους που «έσβησε» στο ΠΑΓΝΗ - Την Τρίτη η συνέχεια στη δίκη

Μνήμες από την υπόθεση θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο είχε ξεψυχήσει το Νοέμβριο του 2012 στο ΠΑΓΝΗ, όπου είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης, ξύπνησαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισε ένας γιατρός, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Τον Ιούνιο του 2017 ο γιατρός καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και σήμερα ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις των γονιών του αδικοχαμένου μωρού και συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των δυο γιαγιάδων του.

Στην κατάθεσή της η χαροκαμένη μητέρα του 11μηνου βρέφους αναφέρθηκε διεξοδικά στις τελευταίες ημέρες του παιδιού της, περιγράφοντας - μεταξύ άλλων - την επιδείνωση της υγείας του αδικοχαμένου «αγγελουδιού».

Η κατάθεση της μητέρας έγινε μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ενώ ακολούθησε η κατάθεση του συζύγου της.

Σημειώνεται ότι την ώρα που παρουσιάστηκε ενώπιον της Έδρας ο πατέρας του παιδιού, κοίταξε επίμονα τον κατηγορούμενο που βρισκόταν στο εδώλιο, λέγοντάς του «να με κοιτάς στα μάτια!».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Έδρας, η οποία ζήτησε από τον πατέρα να ηρεμήσει και να κοιτάει μόνο την Έδρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Μετά τον πατέρα του μωρού, κατέθεσαν και οι γιαγιάδες του. Η μια εξ αυτών, μάλιστα, είπε - μεταξύ άλλων - ότι πήγαν το «αγγελούδι» τους στο Νοσοκομείο και το πήραν πίσω νεκρό.

Κατόπιν, ξεκίνησε η κατάθεση του παιδοχειρούργου που προέβη στην τρίτη χειρουργική επέμβαση στο άτυχο βρέφος, ωστόσο το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση πριν ολοκληρωθεί η κατάθεση του εν λόγω γιατρού.

Όπως έγινε γνωστό, η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Έδρα απέβαλε κατά την έναρξη της δίκης την πολιτική αγωγή από το ακροατήριο, καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την αγωγή που είχε υποβάλει η οικογένεια του μωρού στα διοικητικά δικαστήρια.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν, πάντως, σήμερα, εκτός από μέλη της οικογένειας Κοσμαδάκη και συγγενείς του κατηγορούμενου γιατρού, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News