Έντονη διαμαρτυρία από μέλη του ΠΑΜΕ στο ΕΚΗ: Ακυρώθηκε για 3η φορά η Γ.Σ.

Ηράκλειο
Έντονη διαμαρτυρία από μέλη του ΠΑΜΕ στο ΕΚΗ: Ακυρώθηκε για 3η φορά η Γ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας και με συνθήματα και πανό εισέβαλαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου διαμαρτυρόμενοι

Μέλη των Σωματείων και Προεδρία Σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και είναι μέλη του Εργατικού Κέντρου συνεργάστηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα σήμερα, αναφορικά με παραβίαση του καταστατικού του ΕΚΗ.

Με πανό και συνθήματα μέσα στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, τα μέλη διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατάφορη παραβίαση του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου, καθώς η προγραμματισμένη και ήδη ακυρωμένη δύο φορές ετήσια απολογιστική οικονομικού χαρακτήρα γενική συνέλευση του ΕΚΗ, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε σήμερα.

Οι πρόεδροι των Σωματείων κατηγόρησαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για το γεγονός ότι η σημερινή Συνέλευση ακυρώθηκε εξαιτίας αποχής της δικής του «πλειοψηφούσας» παράταξης.

Μάλιστα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΗ.

Όπως ορίζει το καταστατικό, η ετήσια Γενική Συνέλευση, πρέπει να πραγματοποιείται στο πρώτο τρίμηνο μετά την παρέλευση του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Συνέλευση ακυρώθηκε ήδη δύο φορές και μετά τη σημερινή ακύρωση δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να πραγματοποιηθεί μέσα στο χρονικό όριο που ορίζεται από το καταστατικό.

Τι ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ)

Με ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο καταδίκασε  τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο χώρο του ΕΚΗ, στηρίζοντας την διεξαγωγή του συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, το οποίο ορίστηκε εκ νέου για τις 04/04/2019, απέχοντας διαμαρτυρόμενοι από κάθε συνεδριακή διαδικασία, μέχρι την διεξαγωγή και το πέρας των διαδικασιών του παραπάνω συνεδρίου.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Καταδικάζουμε τους προπηλακισμούς και την βία απ’ όπου και αν προέρχεται, ειδικά αν αυτή βάλει κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος και της ελευθερίας της έκφρασης.

Σίγουρα το Συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας έχει τις παθογένειες του ωστόσο όμως όλα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με Δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμούς.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ - ΚΚΕ πρέπει να καταλάβουν ότι με την βία και την διάσπαση του κινήματος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδυναμώνουν την θέση των εργαζομένων.

Στηρίζουμε την διεξαγωγή του συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, το οποίο ορίστηκε εκ νέου για τις 04/04/2019, απέχοντας διαμαρτυρόμενοι από κάθε συνεδριακή διαδικασία, μέχρι την διεξαγωγή και το πέρας των διαδικασιών του παραπάνω συνεδρίου.

Αυτοί που θέλουν «Δοτή Διοίκηση» τους απαντάμε, ότι μπορεί να το πέτυχε η «χούντα του Μεταξά» αλλά, στην Ελλάδα του σήμερα δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί».

ΠΑΜΕ: Τα σωματεία για την Ετήσια Συνέλευση του ΕΚΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων IKA Ν. Ηρακλείου, αναφορικά με το γεγονός, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Σήμερα γράφτηκε άλλη μία σελίδα εκφυλισμού και εργατοπατερισμού στο ΕΚΗ. Από το μεσημέρι, με ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του ΕΚΗ και με sms στα κινητά έμαθαν οι αντιπρόσωποι – μέλη της ΠΑΣΚΕ ότι η παράταξη τους θα απέχει από την σημερινή καθορισμένη Ετήσια Γενική για … αλληλεγγύη στη ΓΣΕΕ.

Το σημερινό φιάσκο έχει την υπογραφή του προέδρου του ΕΚΗ και μιας κλίκας εργατοπατέρων που μπροστά στην εξυπηρέτηση των αφεντικών τους δε θα διστάσουν σε τίποτα. Σήμερα έδειξαν ότι θεωρούν τσιφλίκι τους το ΕΚΗ, τα σωματεία και τους αντιπροσώπους.

Τα σωματεία που υπογράφουμε οργανώσαμε κινητοποίηση μπροστά σε αυτό το διαφαινόμενο εκφυλισμό, με πορεία προς το Εργατικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι κατέκλεισαν το χώρο του ΕΚΗ και φώναζαν συνθήματα κόντρα στην εργοδοσία και τα τσιράκια τους ενώ καλούσαν για «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ».

Μέσα στο χώρο του ΕΚΗ δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από τα σωματεία, παρουσία δεκάδων αντιπροσώπων από πολλά σωματεία, μελών της Διοίκησης του ΕΚΗ, όπου καταδικάστηκε ο αντιδημοκρατικός, εκφυλιστικός εργατοπατερικός τρόπος λειτουργίας του ΕΚΗ κατά παράβαση του καταστατικού παρά την απόφαση του ΔΣ του ΕΚΗ στις 19/2/19 για γενικές συνελεύσεις 1η 26/2/19, 2η 14/3 και 3η στις 27/3 και του Νόμου 1264/1982.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει την αδιαφορία του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στα προβλήματα των εργαζομένων και την πραγματική τους στόχευση που είναι να παραμείνουν στο σβέρκο των εργαζομένων για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε το ΕΚΗ να οδηγείται σε αυτό τον εκφυλιστικό κατήφορο. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή να βγάλει συμπεράσματα, να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση.

Απαιτούμε μέχρι τις 31/3 να προχωρήσει το ΕΚΗ στην ετήσια Γενική Συνέλευση ώστε να πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, όπως ορίζει το καταστατικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News