Ε. Μαράκη: Στο Ηράκλειο από το ΙΑΚΕ η μεγάλη επιστημονική συνάντηση

Ηράκλειο
Ε. Μαράκη: Στο Ηράκλειο από το ΙΑΚΕ η μεγάλη επιστημονική συνάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Το «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών» (ΙΑΚΕ), προγραμματίζει την υλοποίηση του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Απριλίου 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Galaxy Hotel, Λ. Δημοκρατίας 75, Τ.Κ. 71306 Ηράκλειο), με κεντρικό θέμα: «Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση».

Κεντρικός σκοπός του Συνεδρίου όπως είπε στον 98.4 η πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη, είναι η διερεύνηση της διεπιστημονικότητας ως σύγχρονης πρόκλησης, πρότασης και πρακτικής στα πεδία της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και της κοινωνίας, στο επίπεδο του ατόμου και της συλλογικότητας.

Θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις, συμπόσια, εργαστήρια και αναρτημένες ανακοινώσεις. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα και με την εμπειρία των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 1000 σύνεδροι.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο θα είναι ο Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. υπουργός. Εκτός από τους ερευνητές και τους επιστήμονες που έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εισηγητές στο Συνέδριο, θα λάβουν μέρος ως επίσημοι προσκεκλημένοι εισηγητές και οι παρακάτω:

* Αναστάσιος -Ιωάννης Δ. Μεταξάς Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Τακτικό μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences.

* Κώστας Α. Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ομάδων Συμφερόντων στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

* Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής & Διευθυντής Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ), Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

* Wassillios Baros, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Salzburg, Austria.

* Solvejg Jobst, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bergen, Norway.

* Rita Braches, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bamberg, Germany.

* Barbara Thiessen, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Landshut, Germany.

* Louis Henri Seukwa, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο (HAW) Hamburg, Germany.

* Maximilian Sailer, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Augsburg, Germany.

* Δημάση Μαρία Καθηγήτρια - ΤΓΦΠΠΧ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

* Σουζάννα-Μαρία Νικολάου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

* Δημήτριος Κοτρόγιαννος, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Διευθυντής Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ), Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

* Αριστοτέλης Ράπτης, Ομότιμος Καθηγητής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών

* J. Manuel Galvin Arribas, ETF Specialist in VET & Skills Governance & Lifelong Learning, Italy.

* Ye Liu, Καθηγήτρια στο King’s College, London.

* Συμμετοχή δεκαμελούς ομάδας του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου

* Συμμετοχή εκπροσώπων της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας

Επιπρόσθετα, συμμετέχουν πολλοί εισηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια από την Ελλάδα, από την Κύπρο και την Ευρώπη.

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Η είσοδος για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΑΚΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News