Ηράκλειο

Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν μετακίνηση της λαϊκής

Ζητούν να φύγει από την οδό Ηροδότου η λαϊκή αγορά, οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό, αν δε μετεγκατασταθεί άμεσα σ’ άλλο χώρο, εμφανίζονται κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Εκπρόσωποι κατοίκων αφήνουν αιχμές για ολιγωρία της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου να δώσει λύση στο θέμα, με την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας να συνεδριάζει ενδεχομένως και σήμερα προκειμένου να εξετάσει τη λύση του “Φάρου”, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται και ο χώρος ενός οικοπέδου εντός των ορίων της Νέας Αλικαρνασσού.

«Δεν πρόκειται να μετακινήσουμε τα αυτοκίνητά μας για να πραγματοποιηθεί η λαϊκή της επόμενης Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό, αν δεν υπάρξει άμεσα απόφαση μετεγκατάστασης». Αυτό δηλώνουν σε έντονο ύφος κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για εμπαιγμό και κοροϊδία, από τη στιγμή που οι 18 μήνες έγιναν 3 χρόνια παραμονής της λαϊκής στη Δημοκρατίας.

«Επιτρέψαμε να γίνει η λαϊκή της Τρίτης. Κάναμε μια παραχώρηση, την επόμενη Τρίτη, όμως, δε θα επιτρέψουμε να γίνει. Θέλουμε να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα, που να μην επηρεάζει και να μην παρεμποδίζει κανέναν. Υπάρχει ο “Φάρος”, όπως επίσης και ο χώρος στις φυλακές», τονίζει ο κ. Γιώργος Καλαϊτζής, κάτοικος Νέας Αλικαρνασσού.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου προτείνει τη μετεγκατάσταση της λαϊκής προσωρινά στον “Φάρο” μέχρι να “τρέξουν” οι διαδικασίες για το οικόπεδο μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. Λύση πάντως μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί, με τη δημοτική Αρχή να βάζει το πρόβλημα συνεχώς “κάτω από το χαλί” και τους κατοίκους να δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αν όχι σήμερα, να συνεδριάσει και να εξετάσει τα σχετικά έγγραφα τα οποία έχει προσκομίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για τη μετεγκατάσταση της λαϊκής στον “Φάρο”, αν και εξετάζεται ήδη και ένα plan b με χώρο που δεν έχει μέχρι και σήμερα ακουστεί.

«Ζητάμε από την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών να πάρει μια απόφαση. Έχω μιλήσει σχετικά με ένα καινούργιο οικόπεδο στην Αλικαρνασσό. Δέχεται ο ενοικιαστής που το έχει να το παραχωρήσει, όπως επίσης δέχονται και οι άνθρωποι των λαϊκών να πάνε. Μιλήσαμε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και θεωρούμε πως αποτελεί μια λύση», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Μαρής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια