Ηράκλειο

Από την Ουγκάντα στην Κρήτη ο ιεραπόστολος πατέρας Αντώνιος

Ο πατέρας Αντώνιος με τον Ρεθεμνιώτη σκηνοθέτη, που φτιάχνει ντοκιμαντέρ στην Ουγκάντα, βρέθηκαν στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV και συγκεκριμένα στο πλατό της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα»

Ο Κρητικός σκηνοθέτης Μιχάλης Βιτωράκης, που αποτυπώνει στο φακό εμπειρίες από τη μακρινή Ουγκάντα, μαζί με τον πατέρα Αντώνιο ο οποίος τελεί την λειτουργία στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Παμμακάριστου, βρέθηκαν στο Ηράκλειο.

Η Κρήτη για εκείνον σημαίνει πολλά, μάλιστα όπως εξομολογείται μεταξύ άλλων στη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη αισθάνεται Κρητικός στην… Αφρική. Ο πατέρας Αντώνιος έχει μείνει έξι χρόνια στη Μεγαλόνησο και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελήνου, με απόσπαση στην Ουγκάντα.

Ο κ. Βιτωράκης από την πλευρά του μίλησε για την εμπειρία του, καθώς και για την ιδέα της όλης προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Όπως εξομολογείται μεταξύ άλλων έζησε και γνώρισε πράγματα που θα του μείνουν ανεξίτηλα σε όλη του τη ζωή.

Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται η καθημερινότητα, οι δυσκολίες διαβίωσης, το έργο του πατέρα Αντώνιου, όπως περιγράφει ο σκηνοθέτης, κυρίως από τις πράξεις, αλλά τέλος η ελπίδα και η χαρά που μπορεί αν πάρει ένα παιδί, καθώς και οι δυνατότητες που μπορεί να έχει μέσα από την εκπαίδευση και την παιδεία που είναι το σημαντικότερο αγαθό που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, όπως ο ίδιος αναφέρει.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια