Ηράκλειο

25η Μαρτίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση στο Ηράκλειο

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε σήμερα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες του Ηρακλείου, κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, από όπου «πέρασε» η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Δείτε την παρέλαση, όπως τη μετέδωσε η ΚΡΗΤΗ TV:

Τα βλέμματα όλων, βέβαια, συγκέντρωσαν οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Στην εξέδρα των επισήμων, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ενώ, η παρουσία της αστυνομίας, ήταν - όπως κάθε χρόνο - διακριτική, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέλαση «ξεκίνησε» από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου της Μάχης Κρήτης, συνεχίστηκε προς την πλατεία Ελευθερίας, την οδό Αβέρωφ και ολοκληρώθηκε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Έβανς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθηγητής Φιλολογίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Με σεβασμό η τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σημειώνεται πως λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, καθώς και στελεχών της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενώ, νωρίτερα, οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων σήμαναν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παιάνισε το Εωθινό και ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Διαμαρτυρία πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, μερίδα πολιτών πραγματοποίησε διαμαρτυρία, με πανό και πλακάτ, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

H παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ακόλουθων τμημάτων:

Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαριτών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων «Εύξεινος Λέσχη» Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, των ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Σχόλια