Ηράκλειο

Καταδικάζουν τη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Ηράκλειο

Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥ Λασιθίου για το αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα του Σαββάτου

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού (ΕΑΣΥ) Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στο Ηράκλειο μετέβησαν στην οδό Θεοτοκοπούλου, κοντά στον «Ευαγγελισμό», έπειτα από κλήση για αναίσθητο άνδρα στο οδόστρωμα.

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από νεαρούς, με αποτέλεσμα, ένας από τους αστυνομικούς να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χρειαστεί να διακομισθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΣΥ Λασιθίου: «Τέτοιου είδους επιθέσεις, προκαλούν το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αμφισβητεί για την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος και αποδέκτης βίας».

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ένωσή μας καταδικάζει τη σημερινή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε αυτούς, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, προκαλούν το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αμφισβητεί για την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος και αποδέκτης βίας.

Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, οι οποίοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός δεν μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του θύματος και η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια. Η χθεσινή επίθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στα ψιλά γράμματα.

Ο Έλληνας αστυνομικός με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού προσπαθεί συνεχώς για την προστασία κάθε μέλους της κοινωνίας, αποτελεί όμως και ο ίδιος μέλος αυτής και κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει και τη δική του προστασία.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους επιθέσεις και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.»

 

 

Σχόλια