Σοκάρουν οι λεπτομέρειες ασέλγειας σε ανήλικη

Ηράκλειο
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες ασέλγειας σε ανήλικη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αναβολή στη δίκη του τεχνικού ορθοπαιδικών μηχανημάτων

Ακόμη μια... “παράταση” πήρε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας ηλικίας 13,5 ετών, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2016 στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενο έναν Κρητικό τεχνικό ορθοπαιδικών μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού εντός του επαγγελματικού του χώρου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου επρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έπειτα από τρεις αναβολές που έχει ήδη λάβει μέσα στους προηγούμενους μήνες. Η δίκη διακόπηκε τότε από την Έδρα για χθες Παρασκευή, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκονται στο δικαστήριο συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προσήλθε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον δικηγόρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι κανείς από τους συνηγόρους υπεράσπισής του δεν μπορούσε να βρεθεί στο δικαστήριο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε νέα αναβολή της δίκης, ωστόσο η Έδρα αρνήθηκε να αναβάλει εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου: Το πρωί εκείνης της ημέρας αναμένεται - όπως όλα δείχνουν - η έναρξη της πολύκροτης δίκης.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στη “Νέα Κρήτη”, η πλευρά της πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» εκ μέρους του κατηγορουμένου, προκειμένου να... κερδίσει χρόνο. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις που παραχώρησε ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Νίκος Καραγιάννης.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι οι μεθοδεύσεις του κατηγορουμένου για να παρακωλύσει ή να αναβάλει τη δίκη έχουν ήδη υπερβεί τα επιτρεπτά δικονομικά πλαίσια. Και ως καθ’ υπέρβαση ενέργειες θα αντιμετωπίζονται πλέον από το δικαστήριο. Άλλωστε, και το ίδιο το δικαστήριο τού έχει καταστήσει (σ.σ. του κατηγορούμενου) σαφές ότι η ανοχή του απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις εξαντλείται», ανέφερε με νόημα στην εφημερίδα μας ο κ. Καραγιάννης.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2017, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου - και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί στις Αρχές, το καλοκαίρι του 2016, ένα κορίτσι ηλικίας τότε περίπου 13,5 ετών μετέβη στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου συνοδευόμενο από τη μητέρα του. Η μικρή είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς της να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής - εκτός από την τοποθέτηση ορθοπαιδικού κηδεμόνα - την εφαρμογή της μεθόδου της ηλεκτροθεραπείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος - χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου - φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Τι είχε συμβεί

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων φέρεται να είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, για να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Αντ' αυτού, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της ανήλικης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου...

Τα όσα φέρονται να έγιναν στο εξεταστήριο του κατηγορουμένου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε στην αδερφή της όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η τελευταία να ενημερώσει - έντρομη - τους γονείς τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News