Ηράκλειο

Κουράκης: Επιτακτική η ανάγκη για το καλώδιο, μετά την έκρηξη στη ΔΕΗ

Στην επιφάνεια το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης

Αναστάτωση προκάλεσε σε ολόκληρη την Κρήτη η έκρηξη στα εργοστάσια της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, καθώς ακολούθησε… Παγκρήτιο black out.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σχολίασε - μεταξύ άλλων - πως είναι πλέον «επιτακτική η άμεση έναρξη του έργου της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η σημερινή έκρηξη και το αναπόφευκτο black out που ακολούθησε στην αρχή της τουριστικής περιόδου φέρνουν στην επιφάνεια το χρόνιο ενεργειακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη. Ευτυχώς είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εφαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού της Κρήτης έχει καθυστερήσει επικίνδυνα με απώλεια κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αυξημένο κόστος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις και αναβολή της απομάκρυνσης των ρυπογόνων και ενεργοβόρων μονάδων. Οι ερασιτεχνισμοί έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος για το νησί.

Καθίσταται πλέον επιτακτική η άμεση έναρξη του έργου της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή του Ηρακλείου, θέμα που έχουμε ήδη συμπεριλάβει στο προγραμματικό μας πλαίσιο. Η Κρήτη πρέπει να στηριχθεί στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην χρήση καθαρών τεχνολογιών.»

Σχόλια