Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα - Μπλακ άουτ στην Κρήτη

Κρήτη
Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα - Μπλακ άουτ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά

Έκρηξη σε μετασχηματιστή, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, στο νομό Ηρακλείου, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Λίγο μετά τη 13:00, όμως, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ προληπτικά κλήθηκε ασθενοφόρο. Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα καθώς τη στιγμή της έκρηξης το προσωπικό βρισκόταν σε διάλειμμα.

Σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί, με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να δίνουν προτεραιότητα σε νοσοκομεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροδρόμια.  

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας μαζί με κλιμακοφόρο όχημα ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Προληπτικά το λιμενικό στήνει φράγματα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Λινοπεραμάτων για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα.

Προβλήματα και στην υδροδότηση

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις.

Στο Ράδιο 98.4 μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος βρέθηκε στον Αθερινόλακκο και τόνισε ότι «ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα» και υπογράμμισε ότι ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο Υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Λαγουδάκης - Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε πως «μιλάμε για δύσκολο περιστατικό. Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές και στο κτίριο που υπάρχουν εργαζόμενοι. Ευτυχώς δεν έχουμε τραυματίες.».

«Το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Άμεση η κινητοποίηση όλων των φορέων τόσο για τη φωτιά όσο και για αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας», είπε επίσης στον 98.4 ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Στις αναφορές του επίσης υπογράμμισε ότι οι παρούσες απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις θα απομακρυνθούν από την περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News