Ηράκλειο

Στο δικαστήριο ο τεχνικός ορθοπεδικών για την ασέλγεια σε ανήλικη

Αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση – Κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος μιας 13χρονης

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει - κατά πάσα πιθανότητα - η εκδίκαση της υπόθεσης του Κρητικού τεχνικού ορθοπεδικών μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, εντός του επαγγελματικού του χώρου, στην πόλη του Ηρακλείου, το καλοκαίρι του 2016.

Η πολύκροτη δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα Παρασκευή.

Η διακοπή αποφασίστηκε από την Έδρα, καθώς δεν κατέστη τότε δυνατόν να βρίσκονται στο δικαστήριο συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η πολύκροτη δίκη έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2017, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου - και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί στις Αρχές, το καλοκαίρι του 2016, ένα κορίτσι ηλικίας τότε περίπου 13,5 ετών μετέβη στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου, συνοδευόμενο από τη μητέρα του. Η μικρή είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς της να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής - εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα - την εφαρμογή της μεθόδου της ηλεκτροθεραπείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος - χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου - φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης.

Ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων φέρεται να είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση. Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, για να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας.

Αντ' αυτού, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου...

Τα όσα φέρονται να έγιναν στο εξεταστήριο του κατηγορουμένου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε στην αδερφή της όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η τελευταία να ενημερώσει - έντρομη - τους γονείς τους.

Και άλλες καταγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων φέρεται να είναι κατηγορούμενος και για άλλες περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών.

Τον Απρίλιο του 2018, οπότε και επρόκειτο να διεξαχθεί η επίμαχη δίκη - πριν αναβληθεί τότε για δεύτερη φορά - η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Μαρίνα Παναγιωτάκη, είχε μιλήσει και για άλλα περιστατικά ασέλγειας στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων. «Μάλιστα, οι ασελγείς πράξεις κατά των δύο εκ των εν λόγω παιδιών είναι σφοδρότερης έντασης (σ.σ. από την υπόθεση που ήρθε πρώτα στο φως της δημοσιότητας)», είχε πει τότε η κ. Παναγιωτάκη.

Σχόλια