Γ.Τσαπάκης: «Ο Δήμαρχος προαναγγέλλει ότι έχασε τον έλεγχο της παράταξης του»

Ηράκλειο
Γ.Τσαπάκης: «Ο Δήμαρχος προαναγγέλλει ότι έχασε τον έλεγχο της παράταξης του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θέλω ν’ ανοίξω πόλεμο με την Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αλλά η δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού περί προδιαγεγραμμένων αποχωρήσεων-κι ας άργησαν, όπως είναι και όποιες ακολουθήσουν-,  από την παράταξή του, δείχνει πως ο ίδιος προαναγγέλλει ότι έχασε τον έλεγχο της ομάδας του, είπε σήμερα στον 98.4 ο Γιάννης Τσαπάκης, Δημοτικός Σύμβουλος που αποχώρησε από τη «Δύναμη Πολιτών».

«Σήμερα αναζητεί άλλοθι, εφευρίσκει φανταστικούς εχθρούς, απομακρύνθηκε ως Δημοτική Αρχή από τους Πολίτες και την καθημερινότητα τους. Είμαστε Πολλοί όλοι όσοι δεν υπογράψαμε στο χαρτί προκειμένου να αγωνιστούμε μαζί του στη νέα προσπάθεια να κερδίσει το Δήμο» προσθέτει.

Αναφέρεται στη ρήξη του με την Δημοτική Αρχή από το 2017, όταν ρωτούσε Δημόσια από «Ποιόν Διοικείται ο Δήμος», την απόφαση του να συνεχίσει ωστόσο προς όφελος των πολιτών αλλά και την αποχώρηση του σήμερα καθώς η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε καταλυτική για τον ίδιο.

 Σκληρή κι η επιστολή που δόθηκε στη Δημοσιότητα στην οποία αναφέρει ότι οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν, και μιλά για δημοκρατικές διαδικασίες που ποτέ δεν τηρήθηκαν.

«Με όλο το σεβασμό προς όλους αυτούς που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στην παράταξη αυτή δηλώνω σήμερα ότι αποχωρώ και θα παραμείνω μάχιμος και ενεργός από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου για να παλέψω εκ των έσω για όσο ακόμα απομένει μέχρι τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες ελπίζω σε ένα νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του Ηρακλείου».

Στη δήλωση του ο Δήμαρχος, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των  Μανώλη Χαιρέτη και Γιάννη Τσαπάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 - Οι αποχωρήσεις αυτές, από καιρό γνωστές σε εμάς και προδιαγεγραμμένες -κι ας άργησαν, όπως είναι και όποιες ακολουθήσουν (εκτός από εκείνες για τις οποίες συντρέχουν ειδικοί λόγοι) δεν γίνονται σε τυχαίο χρόνο: αντίθετα εξυπηρετούν ένα ευρύτερο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που περιέργως συνέπεσαν αυτήν την εβδομάδα.

- Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά, τον τρόπο και τον χρόνο δηλαδή που επιλέγει ο καθένας να δημοσιοποιήσει την ανεξαρτητοποίησή του και τι μπορεί να εξυπηρετεί με τέτοιες κινήσεις, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα το κρίνουν οι δημότες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News