default-image

Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού έξω από μπαρ: Γιατί μειώθηκε η ποινή του;

Ηράκλειο
Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού έξω από μπαρ: Γιατί μειώθηκε η ποινή του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 34χρονος κρίθηκε εκ νέου ένοχος για «απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας», καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ένας 34χρονος Κρητικός, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2013, φέρεται να προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικό της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, που επιχείρησε να τον συλλάβει, έξω από μπαρ, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο 34χρονος κρίθηκε εκ νέου ένοχος για «απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας», καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης –όπως και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο- δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος ναι μεν τράβηξε δύο φορές τη σκανδάλη, πλην όμως το πιστόλι που κρατούσε, είχε αδειάσει από φυσίγγια!

Εξάλλου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε σήμερα ότι ο 34χρονος τέλεσε την πράξη του με μειωμένο καταλογισμό, καθώς είχε καταναλώσει νωρίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ως αποτέλεσμα, η ποινή η οποία είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον 34χρονο άνδρα μειώθηκε σημαντικά: Τον Σεπτέμβριο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 2 μηνών.

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ποινή ανεστάλη επί τριετία, υπό τον όρο ο καταδικασθείς να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όπως και σε πρώτο βαθμό, έτσι και σήμερα ο 34χρονος καταδικάστηκε –εκτός από την πράξη της απρόσφορης απόπειρας ανθρωποκτονίας- και για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας πιστολιού και της οπλοχρησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News