Ηράκλειο

«Δύναμη Πολιτών»: Νέα ηχηρή παραίτηση από την παράταξη

Ο Γιάννης Τσαπάκης υπογράφει μια σκληρή επιστολή

Άλλη μία ηχηρή αποχώρηση από τη «Δύναμη Πολιτών» καταγράφηκε σήμερα.

Όπως ακριβώς είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», από το συνδυασμό αποχωρεί ο Γιάννης Τσαπάκης ο οποίος με μία σκληρή επιστολή αναφέρει ότι οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν, ενώ με αιχμές κάνει λόγο για δημοκρατικές διαδικασίες που ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Φαίνεται όμως ότι η «Δύναμη Πολιτών» φυλλορροεί αφού μόλις χτες ανακοινώθηκε και η ανεξαρτητοποίηση του Μανώλη Χαιρέτη ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο ίδιος, από τις 12 Μαρτίου είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του χωρίς τίποτα να έχει ανακοινωθεί, ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο όπως όφειλε η παράταξη.

Να σημειωθεί ότι επίκειται ακόμα μία ανεξαρτητοποίηση το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Γιάννη Τσαπάκη:

«Το 2014 εντάχθηκαν στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» με μοναδικό γνώμονα να αγωνιστώ δυναμικά με βάση τις αρχές της παράταξης, συντασσόμενος σε ένα όραμα κοινό με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό για τον Δήμο Ηρακλείου και για τη νέα δημοτική αρχή με προτεραιότητα την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ειλικρινή και διαφανή διοίκηση του Δήμου.

Ο στόχος για μένα ήταν να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και να δω το Ηράκλειο μια πόλη πρότυπο. Όμως οι προσδοκίες μου δυστυχώς διαψεύστηκαν οικτρά. Ουδέποτε λειτούργησαν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες μέχρι σήμερα και η διοίκηση αφέθηκε σε μια δημοτική ομάδα που ουδέποτε έλαβε χώρα ουσιαστικός πολιτικός διάλογος αλλά ερχόμασταν αντιμέτωπη με την πίεση να επικυρώσουμε ήδη ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού ηγετικού πυρήνα.

Ο δήμος μας κρίθηκε ανεπαρκής και αυτό δεν είναι κάτι που το ομολογώ προσωπικά εγώ, αλλά το εισπράττω καθημερινά από τους συμπολίτες μου. Η παρούσα δημοτική αρχή οδηγεί τον δήμο προς το αδιέξοδο και την πλήρη απαξίωση. Η πολιτική μου παιδεία και συνείδηση δε μου επιτρέπει να δείξω άλλη ανοχή σε αυτό το πολιτικό κατεστημένο.

Με όλο το σεβασμό προς όλους αυτούς που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στην παράταξη αυτή δηλώνω σήμερα ότι αποχωρώ και θα παραμείνω μάχιμος και ενεργός από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου για να παλέψω εκ των έσω για όσο ακόμα απομένει μέχρι τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες ελπίζω σε ένα νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του Ηρακλείου.».

Σχόλια