«Μπροστά για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας» στην τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

Ηράκλειο
«Μπροστά για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας» στην τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος» και υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης: «Πρέπει να ακούσουμε τους Δημότες. Ξέρουν τα προβλήματα κι έχουν τις λύσεις»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο συμμετοχικό εργαστήρι που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Μπροστά για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη στο Αρκαλοχώρι.

Το 1ο συμμετοχικό εργαστήρι είχε θέμα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Μέσα από μια σύγχρονη παραγωγική προσέγγιση οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, επιχειρηματίες, ομάδες εργασίας και απλοί δημότες που είχαν εγκαίρως δηλώσει συμμετοχή, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους, να προτείνουν λύσεις και τελικά να συμβάλουν στη διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος του συνδυασμού.

Χαρακτηριστικά μάλιστα γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, μετά το πέρας του εργαστηρίου, τόνισε στους διοργανωτές ότι γι’ αυτόν ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ζήτησε να μεταφερθεί ο

ενθουσιασμός του για την προσέγγιση που έχει ο Μανώλης Φραγκάκης στον τρόπο διαμόρφωσης της πολιτικής.

Κατά την έναρξη του θεματικού εργαστηρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης τόνισε στους συνεργάτες του ότι αυτό που θα γίνει σήμερα στο εργαστήρι θέλει να αποτελέσει και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Όπως είπε: «Αν δε συμμετέχουν οι πολλοί δεν μπορούμε να διοικήσουμε για τους πολλούς. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα μικρά κλειστά συστήματα που διοικούν προς όφελος των δικών τους ανθρώπων. Πρέπει να ακούσουμε τους Δημότες. Ξέρουν τα προβλήματα κι έχουν τις λύσεις. Όταν με το καλό κερδίσουμε τις εκλογές θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη αλλαγή στην αντίληψη για τα κοινά. Αν ο δήμος δε γίνει συμμετοχικός δε θα είναι ένας σύγχρονος Δήμος».

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί με σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις αλλά και με τα επόμενα 3 θεματικά εργαστήρια που κατόπιν εισηγήσεων, που δέχεται ο υποψήφιος Δήμαρχος, μάλλον θα πρέπει να γίνουν σε μεγαλύτερες αίθουσες ώστε να μπορούν να αποδεχτούν οι διοργανωτές περισσότερα αιτήματα συμμετοχής των δημοτών που δείχνουν να θέλουν να πάρουν το Δήμο στα χέρια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News