Ο Γιώργος Σισαμάκης παρουσίασε τις θέσεις της παράταξής του, «Ηράκλειο για Όλους»

Ηράκλειο
Ο Γιώργος Σισαμάκης παρουσίασε τις θέσεις της παράταξής του, «Ηράκλειο για Όλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο για Όλους», με αφετηρία μία νέα διαδρομή, παρουσίασε τις θέσεις της

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του επιβατικού σταθμού ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου παρουσίασε απόψε τις βασικές αρχές και τις θέσεις της παράταξής του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, αφήνοντας πρώτα να μιλήσουν οι Ηρακλειώτες. 

Η παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη, αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν σαν γνώμονα το ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Είναι άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και γεωγραφικές αφετηρίες που ζουν και δρουν στην πόλη του Ηρακλείου.

Κοινή τους πεποίθηση είναι ότι, αν δεν «αποφασίσουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής που θέλουμε, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Αυτή η ομάδα ανθρώπων λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει μία Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση και να καταθέσει μία σύγχρονη καινοτόμα και αντισυμβατική πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου.

«Έχουμε εντοπίσει και αναλύσει τα προβλήματα της πόλης μας»

«Ελπίζουμε οι πολίτες να μας εμπιστευτούν και να βάλουμε τις βάσεις για ένα Ηράκλειο του μέλλοντος», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Σισαμάκης, καθώς όπως είπε «έχουμε εντοπίσει και αναλύσει τα προβλήματα της πόλης μας».

«Οι θέσεις μας βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε, ενώ τόνισε πως το σχέδιο της παράταξής του βασίζεται σε επτά επιχειρησιακούς άξονες προτεραιότητας και έναν θεσμικό άξονα αυτόν της Δημοκρατίας.

«Δημιουργηθήκαμε και λειτουργούμε  ως ένα ενεργό κύτταρο δημοκρατικής  διαβούλευσης και διαλόγου. Είμαστε πρώτα από όλα ενεργοί πολίτες που πιστεύουμε ότι  μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές  διαδικασίες, το Ηράκλειο μπορεί να γίνει ένας  Δήμος -πρότυπο»,  τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και υπογράμμισε:

«Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκινούσαμε να καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την ανάγκη μιας νέας σύγχρονης και καινοτόμας πρότασης για το Ηράκλειο πολλοί δεν πίστευαν ότι θα φτάσουμε μέχρι εδώ. Εμείς σε πείσμα όλων αυτών όχι μόνο τα καταφέραμε, αλλά φιλοδοξούμε με την εμπιστοσύνη και  στήριξη σας, να αλλάξουμε ως νέα δημοτική αρχή όλα τα κακώς κείμενα».

Ο κ. Σισαμάκης επεσήμανε πολλές φορές ότι ο Συνδυασμός του οποίου είναι επικεφαλής εκφράζει την ανανέωση ηλικιακά, πολιτικά, ιδεολογικά, μακριά από κλειστά συστήματα και μηχανισμούς,  έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη - τον άνθρωπο - και τις ανάγκες του. 

«Ο συνδυασμός μας αποτελείται από άτομα επιτυχημένα επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Είμαστε άνθρωποι με γνώση, επιστημονική κατάρτιση, αλλά και άνθρωποι της εργασίας που δεν διστάζουν να καταπιαστούν με κρίσιμα προβλήματα. Δεν μας πτοούν τα οποιαδήποτε εμπόδια γιατί είμαστε πεπεισμένοι και αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε  το όραμα μας για το Ηράκλειο» ανέφερε για να τονίσει:

«Είμαστε η γενιά που αποφάσισε να μην περάσει στην ιστορία του τόπου μας ως η γενιά του καναπέ! Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι’ αυτό που αξίζει για την πόλη μας ,την ιστορία της και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους της»!

Αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» ο κ. Σισαμάκης ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι  να γίνει ο Δήμος «Ναυαρχίδα του ευ ζην στην Ελλάδα».

Όπως υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε  ένα Ηράκλειο πολλών  ταχυτήτων. Όλοι οι Ηρακλειώτες αξίζουν  μια καλή ζωή,  είτε ζουν στον κεντρικό αστικό ιστό, είτε σε κάποια γειτονιά ή σε κάποιο χωριό».

 Ένας θεσμικός άξονας, η Δημοκρατία και 7 επιχειρησιακοί άξονες

«Το δικό μας όραμα για το Ηράκλειο περιλαμβάνει 7 επιχειρησιακούς άξονες και ένα θεσμικό άξονα, τη δημοκρατία που διατρέχει οριζόντια όλους τους άξονες και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή τους» τόνισε ο κ. Σισαμάκης και υπογράμμισε:  «Θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνδημιουργό των πολιτικών και των πεπραγμένων του δήμου».

Αναλύοντας  τον όρο «Δημοκρατία» ως τον βασικό θεσμικό άξονα της Παράταξης, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δημοκρατία για εμάς είναι κάτι παραπάνω από την απλή έκφραση γνώμης και συναπόφασης  Είναι όλα αυτά που συνδέονται με την βάρβαρη πολλές φορές καθημερινότητα μας εντός και εκτός τειχών.

Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση για το τι πρέπει να ονομάζουμε στις σύγχρονες πόλεις, Δημοκρατία. Και για εμάς το πιο σημαντικό είναι να μπορεί το Ηράκλειο να χαρακτηρίζεται δικαίως μια δημοκρατική πόλη.

Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μιλάμε για Δημοκρατία θεωρητικά και αφηρημένα, δεν έχει κανένα νόημα αυτό. Γιατί η δημοκρατία μας κρίνεται στην πράξη.

Μία δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη όπου δεν βασιλεύει το σκοτάδι. Είναι μία πόλη φωτεινή. Μία δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη που δεν φοβάστε εσείς και εγώ για τα παιδιά μας, αλλά μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στο δρόμο.

Δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη όπου υπάρχει προσβασιμότητα, όπου μπορεί ο ηλικιωμένος να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο, όπου δεν χρειάζεται ένας ανάπηρος να δώσει πραγματικά μάχη για να μπορέσει να πάει από το σπίτι στη δουλειά του.

Δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη με ένα δημόσιο χώρο που θέλεις να τον ζεις, που είναι ευχάριστος.

Δημοκρατική πόλη είναι μία πόλη φιλόξενη για επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

Δημοκρατικός είναι ο τόπος που δεν έχει ανισότητες, από τη μια άκρη στην άλλη.

Υπάρχει μια εγκατάλειψη περιαστικά… Θα τολμήσω να πω, μία παραίτηση. Δεν μπορούμε, όμως, να συμφιλιωθούμε με αυτήν. Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία και να αξιοποιήσουμε το θετικό momentum που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη με τον τουρισμό. Αλλά αυτό να γίνει ισόρροπα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σε όλες τις γειτονιές. Δεν έχει κανένα νόημα να αναβαθμίζεται το κέντρο του Ηρακλείου και να βυθίζονται στο τέλμα οι συνοικίες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι αυτός ο τοίχος, αν θέλετε, ο νοητός τοίχος που χωρίζει το Ηράκλειο, ένας νοητός τοίχος που περίπου σταματάει ανάμεσα στην πλατεία Ελευθερίας και τον Σταυρό της πόλης. Έχουμε  ένα ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα κι αυτό το πολεοδομικό συγκρότημα θα πρέπει να το δούμε ολοκληρωμένα με ευκαιρίες για όλους. Όταν μιλάμε για δημοκρατία στην καθημερινότητά μας, μιλάμε για βελτίωση της καθημερινότητας για όλους».

Στη συνέχεια ο κ. Σισαμάκης ανέλυσε τους 7 επιχειρησιακούς άξονες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα της παράταξης και οι οποίοι συνοπτικά είναι :

  1. Δημοκρατία και Νεολαία
  2. Καθημερινότητα - Ποιότητα Ζωής
  3. Περιβάλλον, Πράσινο, Ενέργεια, Κυκλική Οικονομία
  4. Παιδεία, Διά Βίου Μάθηση
  5. Επιχειρηματικότητα – Εργασία
  6. Κοινωνική Ανάπτυξη
  7. Πολιτιστική Ανάπτυξη

«Η παράταξη μας διαθέτει πρόγραμμα και θέσεις για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν το Ηράκλειο και τους ανθρώπους του» είπε, για να υπογραμμίσει ότι η επεξεργασία των θέσεων αυτών είναι συλλογική σε διάλογο με την κοινωνία,  τους φορείς της και με όσους πολίτες κατέθεσαν την άποψή τους, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν.

Ο Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε βέβαιος πως στις εκλογές του Μαΐου ο κόσμος του  Ηρακλείου θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση του μέλλοντός του:

«Θα συμπορευτεί μαζί μας στον αγώνα για να μπει  μία  νέα πνοή στις ζωές μας. Να δημιουργήσουμε ένα ευρύ προοδευτικό αυτοδιοικητικό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές της στασιμότητας, της αδράνειας και των ψιθύρων του παρελθόντος».  

«Η ειλικρίνεια, η φρεσκάδα  των ιδεών μας, οι καινοτόμες προτάσεις μας, οι συλλογικές μέθοδοι διαχείρισης που ακολουθούμε, αποτελούν την ποιοτική μας διαφορά» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας:

«Σεβόμαστε το παρελθόν, τιμάμε το παρόν. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει σε όλους, το Ηράκλειο της ευημερίας. Η ευκαιρία να γράψουμε μαζί τη νέα σελίδα, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποδειχθεί και ευκαιρία για το ίδιο το Ηράκλειο που αξίζει να ζεις»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News