Αυτοψία στις κατολισθήσεις στις Βούτες έκαναν οι «Ενεργοί Πολίτες»

Ηράκλειο
Αυτοψία στις κατολισθήσεις στις Βούτες έκαναν οι «Ενεργοί Πολίτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηλίας Λυγερός και μέλη της κίνησης είδαν από κοντά τα σοβαρά προβλήματα

Περιοδεία στις Βούτες και συνάντηση με το προεδρείο του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε τέθηκαν υπ’ όψιν των «Ενεργών Πολιτών» τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βούτες, και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μεταξύ αυτών οι πολλές κατολισθήσεις που σημειώθηκαν, μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, στον κεντρικό δρόμο των Βουτών. Μάλιστα, όπως ο κ. Λυγερός, και οι συνεργάτες που τον συνόδευσαν διαπίστωσαν επισκεπτόμενοι τα σημεία αυτά, ο κίνδυνος και για νέα κατολισθητικά φαινόμενα είναι μεγάλος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια διερχόμενων οχημάτων και πολιτών.

Οξύ είναι το πρόβλημα στις Βούτες και σε ό,τι αφορά στα ετοιμόρροπα κτίρια που επίσης θέτουν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Στον κ. Λυγερό τέθηκε εξάλλου το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της δωρεάς Τρυπάκη ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση και αξιοποίηση του χώρου.

Από τα ζητήματα που προβληματίζουν το Τοπικό Συμβούλιο Βουτών και τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση των δύο μερών δεν λείπουν η καθαριότητα και η περιποίηση του πρασίνου της περιοχής, οι τσιμεντοστρώσεις που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο, η λήψη μέτρων σε εντοπισμένα επικίνδυνα σημεία, η αποκατάσταση προβλημάτων στο κοινοτικό κατάστημα Βουτών αλλά και η διαρροή νερού στο δίκτυο, που αποτελεί πονοκέφαλο για τις Βούτες και ολόκληρο το Δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Λυγερός επισκέφθηκε τα σημεία όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στις Βούτες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους κατοίκους τρόπους άμεσης επίλυσης τους, με βάση και το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News