Τοποθετούνται 15 σετ κομποστοποίησης σε σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου

Κρήτη
Τοποθετούνται 15 σετ κομποστοποίησης σε σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνεργασία με τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. το νέο πρόγραμμα

15 σετ κομποστοποιητών θα διαθέσει σε σχολικές μονάδες του Μαλεβιζίου η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

 Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος στη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων, μια διαδικασία προώθησης της μεθόδου διαλογής στην πηγή και εδραίωσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας, που στοχεύει στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για στους σημαντικούς αυτούς τομείς.

Το κάθε σετ αποτελείται από έναν κομποστοποιητή 300 λίτρων από 100% ανακυκλώσιμο υλικό με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα (αναδευτήρα, δοχείο και σταθεροποιητή για ταχεία ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων) ο οποίος μπορεί να δεχθεί όλα τα οργανικά υπολείμματα. Οι συγκεκριμένοι κομποστοποιητές τοποθετούνται σε κήπους ενώ είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι, έτσι ώστε η χρήση τους να γίνεται με ευκολία από τον καθένα.

 Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ήταν παρών στη διαδικασία παραλαβής των κομποστοποιητών, μαζί με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Τζεδάκη και Άρη Σαλούστρο, καθώς και με στελέχη του τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διαλογή στην πηγή και η κυκλική οικονομία, μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

Έτσι κι εμείς ενισχύουμε τις εξαιρετικές προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και προώθησης της ανακύκλωσης που γίνονται στα σχολεία του Μαλεβιζίου με 15 σετ κομποστοποιητών, που θα μπορέσουν να δείξουν στα παιδιά, όλα τα οφέλη της διαδικασίας.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να συμβάλλουμε στο να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αύριο για τον τόπο μας. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για τη συνεργασία μας αυτή, μια συνεργασία που συμβάλει στη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News