Σε διαμαρτυρία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων του κέντρου

Ηράκλειο
Σε διαμαρτυρία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων του κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκφράζουν αγανάκτηση για τις θέσεις στάθμευσης

Με αγανάκτηση και θυμό ξεχειλίζει η επιστολή που έστειλε η «Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων του κέντρου» αναφορικά με το φλέγον ζήτημα «της ρύθμισης για εξασφαλισμένες δωρεάν θέσεις στάθμευσης των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «η δημοτική αρχή αρνείται να θέσει στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου» και παράλληλα καλούν όλους τους μόνιμους κατοίκους εντός των τειχών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα.

Δείτε την ανακοίνωση:

Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε πως η δημοτική αρχή αρνείται να θέσει στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της ρύθμισης για εξασφαλισμένες δωρεάν θέσεις στάθμευσης των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων, παρά το γεγονός πως το αίτημα έχει τεθεί εδώ και ένα σχεδόν μήνα και υποστηρίζεται από περισσότερες από 200 υπογραφές! Τέτοια περιφρόνηση δεν έχει αντιμετωπίσει καμιά ομάδα πολιτών του Ηρακλείου ως τώρα!

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, της Ελλάδας και του εξωτερικού, -που έχουν ένα ιστορικό κέντρο με δύσκολες συνθήκες, στενούς δρόμους κ.α. προβλήματα- υπάρχει σύστημα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εξασφαλίζει συγκεκριμένες δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, περιορίζει τους χώρους και το χρόνο στάθμευσης των επισκεπτών, και ρυθμίζει τα σχετικά με την τροφοδοσία καταστημάτων κ.λ.π., σε ένα πλαίσιο που, γενικά, περιορίζει την είσοδο αυτοκινήτων στο κέντρο. Είναι εξευτελιστικό για την πόλη μας –και η ευθύνη είναι των δημοτικών αρχών εδώ και δεκαετίες- το γεγονός πως το Ηράκλειο δεν έχει ένα τέτοιο σύστημα, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ηχορύπανση, οι καταπατήσεις δρόμων και πεζοδρομίων από ιδιώτες, οι ζημιές αυτοκινήτων και πεζοδρομίων και η γενικότερη ασχήμια. Η κατάσταση αυτή καταλήγει εις βάρος όλης της τοπικής κοινωνίας, αλλά οι περισσότερο θιγμένοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι.

Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της εντός των τειχών πόλης να συγκεντρωθούμε την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου ως 5.30 μ.μ έξω από τη Λότζια. Να απαιτήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο να ακούσει τις απόψεις μας και να δεσμευτεί πως θα υλοποιηθούν και στο Ηράκλειο οι ρυθμίσεις που απαιτεί η κοινή λογική και η κοινωνική δικαιοσύνη.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων κέντρου Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News