Ηράκλειο

Ν.Ζηλανδία: Στο Ηράκλειο είχε μείνει ο μακελάρης

Σε δύο ελληνικά νησιά βρέθηκε ο δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Νέα Ζηλανδία

Την Κρήτη αλλά και τη Σαντορίνη επισκέφτηκε ο Αυστραλός δράστης της πολύνεκρης αιματηρής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2016 ο 28χρονος Μπρέντον Ταράντ, αφίχθη στη χώρα μας με πτήση από Κωνσταντινούπολη.

Ο δράστης του αιματηρού περιστατικού της Νέας Ζηλανδίας έμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο και στη Σαντορίνη.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2016 πέρασε ακόμα δυο φορές από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα ταξίδεψε με πτήσεις transit στις 29 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρέντον Τάραντ, που υπενθυμίζεται ότι προκάλεσε το μακελειό με τους 50 νεκρούς σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει τουλάχιστον 15 ημέρες στην Ελλάδα, πιθανότατα για λόγους αναψυχής.

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη.

Τα ταξίδια στην Τουρκία

O δράστης του αιματηρού περιστατικού, σύμφωνα με τις έρευνες της ΜΙΤ μέσα στο 2016 επισκέφτηκε την Τουρκία δυο φορές.

Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαρτίου του 2016, όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και σχετική φωτογραφία του Μπρέντον Τάραντ κατά την είσοδό του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το 2016, ενώ παράλληλα εξακρίβωσαν ότι είχε επισκεφθεί και τη Σμύρνη όπου επισκέφθηκε χριστιανικά αλλά και αρχαία μνημεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το athensvoice.gr.

Σχόλια