Ηράκλειο

Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας για το τρομοκρατικό χτύπημα: «Βρισκόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι»

Στην αποδοκιμασία της βίας και των αιματηρών επιθέσεων, προχώρησε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων Κτιστάκης, ο οποίος μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV, μετά τις σοκαριστικές εξελίξεις στη Νέα Ζηλανδία

Το χτύπημα με θρησκευτικά χαρακτηριστικά στα δύο τεμένη, έχει προκαλέσει σοκ και οι πολίτες έχοντας τους επιβληθεί μία σειρά μέτρων από την αστυνομία, προσπαθούν να βρουν τα βήματά τους στην καθημερινότητα.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Νέα Ζηλανδία και η Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα, σε μία χώρα που ο μισός πληθυσμός δηλώνει άθεος. Ανάμεσά τους και Έλληνες ορθόδοξοι, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, Μύρωνας Κτιστάκης.  

Ο Κρητικός ιεράρχης, εξέφρασε τη θλίψη του για το τρομοκρατικό χτύπημα, διευκρινίζοντας ότι η κοινωνία έχει σοκαριστεί καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός με αυτές τις διαστάσεις συνταράσσει τη χώρα.

Η Νέα Ζηλανδία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που η αποδοχή της διαφορετικότητας σε ότι αφορά και την θρησκεία είναι από τα κυρίως ζητούμενα. 

«Συμπαριστάμεθα στη Μουσουλμανική Κοινότητα και σε όλους εκείνους που έχασαν δικούς τους και αγαπημένους ανθρώπους. Βρισκόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι. Τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, Λυπόμαστε γι' αυτό που έγινε!», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας.

«Δεν θεωρούμε ότι αυτό πηγάζει από τη χριστιανική διδασκαλία σε καμία περίπτωση. Αυτή η πράξη είναι κατακριτέα σε κάθε περίπτωση και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το αποδείξουμε αυτό στην πράξη», ανέφερε.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας τόνισε πως η χώρα είναι πολυπολιτισμική, με πολύ μεγάλη ανοχή και ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα. «Από επίσημες στατιστικές προκύπτει ότι περίπου οι μισοί πολίτες δηλώνουν άθεοι και από τους θρησκευόμενους οι περισσότερες ομολογίες είναι των αγγλικανών, των καθολικών χριστιανών και διαμαρτυρόμενοι. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στη χώρα. Όλοι αυτοί μέχρι τώρα είχαν μία ειρηνική συνύπαρξη και μία ζωή, η οποία δεν είχε εντάσεις, δεν είχε διαπληκτισμούς, δεν είχε τη θρησκεία ως πρώτο αναγνωριστικό και πρώτη ιδιότητα των ανθρώπων ώστε να διαχωρίζονται», επισήμανε ο ίδιος.

 

 

 

 

Σχόλια